2015. június 30., kedd

Tenisz

Korán ébredtem. Igyekeztem nem elkésni a teniszről. A jobb felkarom miatt aggódtam egy kicsit, mert az hónapok óta nem mindig találja a fájdalommentes pozíciót. Amiatt, hogy már jó ideje nem teniszeztem, nem problémáztam, majd igyekezni fogok. A telefonban Jancsi azt mondta, hogy ők sem profik.

Egy sült szalonnára ráütöttem egy tojást és a reggeli után még maradt időm meginni egy kávét is.

Pontosan 9-re értem volna oda, de a parkolóház igénybevétele olyan bonyolult volt, hogy végül 10 percet késtem.

A fiúk már ott ütögették a labdát és csak engem vártak a kezdéssel.

Jancsi bemutatott Albertnek (ő tornatanár) és Gyulának (aki Gépészmérnök). Nálam mind a hárman 5-10 évvel fiatalabbak.

Az hamar kiderült, hogy én vagyok a legbénább és a jobb karom sem működött úgy, ahogy kellett volna. Ennek ellenére nagyon jól esett a másfél órás mozgás és az ő teniszesési élményüket sem sikerült elrontani.

Utána Jancsi meghívott, hogy nézzem meg a lakást, amit tavaly vett. A lakás közel van Gazdagréthez. A ház aminek az ötödik emeletén van a lakás, nyolc éves és elég modern, de egy csomó dolog nincs még rajta építészetileg befejezve. A lakás maga két szobás, amerikai konyhával és amennyire be van rendezve, az tipp-topp. Nekem nagyon tetszett. Jancsi úgy tervezi, hogy amikor az év néhány hónapját itt tölti Magyarországon, akkor  itt fog lakni.

Közben egyre azon gondolkoztam, hogy mi az amiben neki segíthetnék, hogy itt jól érezze magát.

Nem maradhattam nála sokáig, mert 12 óra előtt még szerettem volna eljutni a házi orvosomhoz, hogy felírjon egy receptet.

A házi orvosnő után Gyógyszertár és a kis kínai. Hoztam fel kínai kaját és áthívtam Emőkét, hogy ebédeljünk együtt.

Az igaz, hogy ebéd után megittam egy Kozel sört, amitől olyan álmos lettem, hogy le kellett egy kicsit pihennem. Szerintem egy órát is sikerült aludnom.

Arra ébredtem, hogy Tibcsi telefonált, hogy ugye nem felejtettem el, hogy pénteken este hatra érkezik hozzánk Dömsödre.

Elindítottam egy adag nagymosást.

Felhívtam Nóra nagyit, hogy érdeklődjek a hogyléte felől és elmondjam, nekem mennyire hiányzik Áron. Elmondtam neki azt is, hogy ha élénkebben használná a számítógépét, akkor most tudnék neki átküldeni néhány frissen készült fotót amit a Vándor táborból kaptam.

Este hétkor kezdtünk neki a nagy Gazdagréti Császárfa projektnek. Emőke ásta ki a palánta helyét. Beiszapolta a földet és a cserépből óvatosan átemelte a palántát a gödörbe. Utána köré építettem a védő kerítést. Emőke egy feliratot is tűzött a kerítésre: „Ezt a császárfát H. Emőke és Pacher Gábor ültette 2015. június 30.-án." Manna is lejött velünk és mindvégig a közvetlen közelünkben asszisztált a munkálatokhoz.

Emőke összeállított egy nagyon finom vacsorát. Közben megnéztük a nyári beosztás tervezetünket a Vakacio.xls táblázatban, hogy mikor tudjuk átvállalni Manna pesztrálását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése