2015. június 23., kedd

Áron indul a Vándor táborba

Reggel igyekeztem nem elaludni. Nem is reggeliztem, csak felkaptam Áron messzelátóját, amit itthon felejtett, pedig szerette volna a táborba magával vinni és már rohantam is a 139-es buszhoz.

A Délibe érve a gyerekek már a vonaton ültek. Nóra nagyi már nem volt ott a gyerekeket búcsúztatók között, de a vonat még nem indult, majd csak ¼ óra múlva fog.

Felszálltam és megkerestem Áront. A négy barát (Ábel, Áron, Bálint és Olivér) együtt ültek és Áron nagyon megörült az érkezésemnek és főleg annak, hogy elhoztam az otthon felejtett messzelátóját.

Hazajövet kezdtem el készíteni a reggelit. Itthon a lakásban nagyon hideg van. Szerintem nem éri el a 16 fokot sem és itt nem úgy van ám, mint Dömsödön, itt nem lehet a lakás hőmérsékletébe csak úgy beavatkozni. Ott be lehet kapcsolni az elektromos kazán meghajtotta központi fűtést, esetleg az inverteres klímát (mindkettő természetesen az ingyen árammal megy), vagy ha nem vagyok rest egy kis fát vágni, be lehet gyújtani a cserépkályhába, de ha az jobb, akkor az emeleti Jancsi kályhába is. 

Itt meg felvettem egy pulcsit és közben szipogok. Napközben olvastam, tanultam és írtam.

Késő délután megettem a maradék töltött paprikát. Áron és a többiek vajon most merre lehetnek?

Felhívtam Nóra nagyit, megdicsértem, hogy  a reggeli indulást, milyen ügyesen abszolválták és neki panaszoltam el, hogy Áron már most hiányzik.

Gyorsan meg is néztem a feljegyzéseimben, hogy mikor kell érte menni, de az sajnos csak július 3. délután 3 óra. 

Este Emőke átjött és amikor látta, hogy milyen fancsali képet vágok, megölelt és azzal vigasztalt, hogy Áron biztosan jól érzi magát és nem örökre ment el, csak tíz napra, addig pedig ki kell bírnom. 

Később lement Mannáért és áthozta, hogy ne legyek annyira egyedül.

Most már a végére kell járnom annak a harmadik könyvnek, amit több mint egy hete se itt, se Dömsödön nem találok, pedig e hó 29-én lejár a kölcsönzési ideje.

Elkezdtem kipakolni a rattan kis asztal alsó polcáról az összes papírféleséget, hátha azok között rejtőzködik a könyvecske. A könyv ugyan nem lett meg, de 5-6 kg fölösleges papír le került a szemétbe. Legalább ennyi hasznom lett a keresgélésben.

Egyszer csak hirtelen meglett a keresett könyv. Valahova magammal vihettem, mert az egyik zakóm zsebében találtam rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése