2015. június 29., hétfő

Manna mindent megtesz, hogy ne kelljen Budapestre jönnie

Hát a reggel nem ment simán. Először elkezdtem hívogatni Mannát, de sehol semmi. Tettem a tálkájába egy kis sült csirkemellet, feldarabolva, ahogyan szereti, de erre se jött. Hívtam úgyis, hogy Manna!, meg úgy is, ami eddig még mindig bevált, hogy: Mannuska!

Gondoltam, akkor kezdek összepakolni és legalább magamnak elkészítem a reggelit. Nem voltam nagyon időhöz kötve, mert a Dömsödi CBA elől minden óra 25’-kor és 55’-kor indul egy busz Budapest, Népliget felé.

Kint a kúp alatt kényelmesen megreggeliztem, miközben folyton hívogattam a Mannát. Ekkor már kezdtem aggódni, hogy hol lehet a macska, csak nem lett az éjjel valami baja. Reggelre mindig haza szokott találni. Lehet, hogy megérezte, hogy ma haza kell mennünk? 

Már azon is elkezdtem gondolkozni, hogy mi van akkor, ha itt kell hagynom, mi lesz vele pénteken estig?

Már a cuccokat is összepakoltam, már Béninek is elmondtam, hogy eltűnt a Manna, amikor egyszer csak Őfelsége, nagy kegyesen valahonnan előjött. Ő is bement reggelizni és mondtam neki, hogy innen már nem mehet ki, csak a sporttáskába be.

Elindítottam a mosogatógépet, becsuktam a zsalugátereket és kezdtem volna Mannát betenni a sporttáskába. Ez nem volt nagyon egyszerű. Amikor már úgy nézett ki, hogy bent van, akkor kiderült, hogy túl nagy nyílást hagytam a sporttáskán és nem csak a feje fért ki rajta, hanem az egyik lába is. 
Ez már a szökés gyanúját is előrevetítette, ezért szigorúan vissza kellett mennünk a házba, hogy a csomagolást kissé szűkebbre vegyem.

Végre sikerült a sporttáska nyílását biztonságosan kicsire vennem és akkor elindulhattunk. Volt néhány málhám (Notebook, Manna, teniszütő, néhány kaja: kenyér, szalonna, rántott csirkemell, kefir, stb.), de gondoltam, ezt a 20 percet, ami a buszmegállóig gyalog tart, kibírom. 

Manna útközben egyfolytában nyávogott, miközben én a sporttáskát simogattam, a szavaimmal pedig nyugtatgattam és azt is mondtam neki, hogy ha nem hagyja abba a nyávogást, akkor a buszvezető nem fog minket engedni a buszon utazni és akkor mehetünk Budapestre gyalog.

Sajnos úgy nézett ki, hogy 2-3 perccel később fogunk a buszmegállóhoz érni és ezért majd egy fél órát kell ott szobroznunk, amíg a következő busz megérkezik, de azután szerencsénkre a Kalocsa felől jövő busz is késett és a buszra várakozók még ott sorakoztak, amikor mi 10:58-ra odaértünk.

 Igyekeztem messzebb állni a várakozó tömegtől, nehogy Manna nyávogása megzavarja a lelki nyugalmukat. Valamilyen furcsa módon Manna abbahagyta a nyávogást, pedig attól a pillanattól nagyon be voltam szarva attól, hogy amikor éppen szállunk fel és én mutatom a gépkocsivezetőnek az igazolványomat, Manna majd csak annyit mond: MIAU!

A felszállásnál minden simán ment. Bár kevés volt az ülőhely, de mi azért találtunk egyet jó hátul, hogy a gépkocsivezetőt ne zavarjuk meg a vezetésben azzal se, ha Manna netalán nyávogni kezdene.

 A sok cuccunkkal elhelyezkedtünk és Manna (mint a világ legokosabb cicája,) jól felmérve a helyzetet és annak összes kockázatát, egész úton meg se mukkant.

Ez ugyanígy folytatódott a Budapesti tömegközlekedésen (M3, M4. 8-as busz) egészen hazáig. Itthon azután, mint aki azt mondja: „most elégedett vagy?” újabb nyávogásba kezdett.
Manna bebújt az ágyamba a paplan alá, én pedig megírtam a délelőtt történteket.

Egykor elindultam a Nagyszeben téri Szabó Ervin könyvtárba és visszavittem a könyveket. Összesen csak két könyvet hoztam, abból is az egyiket (Jókai: Kőszívű ember fiai) Áronnak.

Visszafele betértem a kis kínaiba ebédelni és hoztam egy tejet, meg egy sört a CBA-ból.

Krisztának írtam Viberen:
„Hi Kriszta, if you know anything about the boys pls. keep me in the picture, because I have a symptom of withdrawal.”

Azonnal jött a válasz: „I havent called them yet, but tomorrow i will”

Bejelentkeztem a Duolingo-ba, de ott nem kérte senki az igazolást, hogy miért hiányoztam egy héten keresztül.

Feltöltöttem a Calibre új verzióját és egyúttal elvégeztem a Pride and Prejudice konverzióját, hogy a kütyüm Moon Reader-én (e-könyv olvasó) is meglegyen.

Amikor Manna elkezdett már nagyon reklamálni, akkor lementem vele sétálni. Már egy jó ideje sétáltunk, amikor megjött  Emőke lányom a csapatával. Gyorsan a Mannával együtt menekülőre fogtam, hogy ne kelljen senkivel se találkoznom. Viszont, akkor holnap már autóval mehetek reggel a teniszre.

Miután kipakolásztak, Emőke átjött Mannáért. Hozott nekem egy üveg Sligovicát és Áronnal kettőnknek valamilyen Strudel nevű süteményt. Eldicsekedtem neki, hogy milyen szép védőkerítést készítettem az itt ültetendő smaragdfának. 

Amikor ment volna le a kis kínaiba, kértem, hogy hozzon egy nagy adag csípős savanyú  levest, hogy azután azt ketten vacsorázzuk a rántott csirkemell előtt, amit Dömsödről hoztam.


Mivel a csípős savanyú leves már elfogyott, hozott helyette babcsíra salátát és azt ettem a csirkemellhez. Előtte egy kupica Sligovica, utána egy sör.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése