2015. június 12., péntek

A Manna sehol.

Emőke reggel beszólt, hogy Manna lent van, kora délután menjek le érte és ne felejtsük itt, vigyük magunkkal Dömsödre.

Délelőtt csak egy kicsit Duolingo-ztam, nehogy megerőltessem magam. Utána már pakolásztam az autóba.

Amikor Áron megjött (a jó hírrel: az osztályból Olivért és őt zárták le németből ötösre), kértem, hogy kezdjen el pakolni, én addig lemegyek a Mannáért.

Manna!, Manna!, Mannuska! A Manna sehol. Már többen is hülyének néztek. A járókelők, akik még látásból sem ismertek, azt hihették, hogy engem elhagyott a Manna nevű szerelmem és most napok óta csak őt keresem.

Azután Áron is lement Mannát keresni, de teljesen eredménytelenül.

Végül harmadszori nekirugaszkodásomra, amikor már az út túloldalára is átmerészkedtem a  kutyafuttatóra, végre meglett Manna.

Áron betette a hordozókájába és indultunk.

Az első állomás, mint mindig a TESCO.

Ketten indultunk az üvegvisszaváltó helyre, de annyira igyekeztünk Dömsödre érni, hogy nem is vettünk semmit, csak iszkiri tovább.

A Smaragdfáért menet az IGO először  átarányított minket a pesti oldalra és onnan közelítette velünk meg Szigetszentmiklóst. Nagy hiba volt, hogy hittünk az IGO-nak, de most már mindegy.

Nagy nehezen, de még zárás előtt odaértünk és a megrendelt és kifizetett 2 db smaragdfa palánta helyett hármat kértem a kiértesítés elmaradása miatt.Rövid telefonálgatás a főnökkel, majd ideadták a három palántát.

Hamar betájoltuk magunkat, hogy innen nincs nagyon messze az a „Karám” halsütő hely, ahol a múltkoriban olyan finom, ropogós Heck-et ettünk.

Nosza odagurultunk és most is nagyon jóízűen, most is bevágtunk ketten egy sült Heck-et.

Dömsödre érve megcsodáltuk a smaragdfáink növekedését. Bár a leveleit megtépázta, helyenként ki is lyuggatta a szerdai jégeső, de azért mind a három szépen nőtt.
                                   
Az első utunk Gabikáék hoz vezetett. Vittünk Gabikának ajándékba egy smaragdfa palántát és Ferinek egy voltmérős mikrocsipet egy három számjegyes LED kijelzővel.

Gabikától kértem némi szakmai tanácsot tökfőzelék, és rántott csirkecomb ügyben.

A nap egyetlen fekete pontja az volt, hogy beszart a hűtőgépünk. Mikor tette volna ezt jobbkor, ha nem akkor, amikor 36 fok meleg van. A mélyhűtő rész tökéletesen működött, de a normál hűtőrész egyre langyosabb lett. Próbáltam úgy ügyeskedni, hogy a mélyhűtő részből áttettem néhány jégakkut a normál hűtőtérbe, a lakókocsiban pedig bekapcsoltam a hűtőt és néhány élelmiszert átköltöztettem oda.

Otthon azután gyorsan elkészítettem a  vacsorát , ami a tökfőzelék volt és a kirántott  három csirkecomb. Később meglocsolva  a kertet elmentünk lefeküdni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése