2015. június 6., szombat

Rakott krumpli

A reggeli felkelés után megmértem a legidősebb smaragdfát, 210 cm magas. 

Egyszer azt olvastam, hogy az ember reggel egy fél cm-rel magasabb, mint este, mert az egész napi állástól összemegy.

Áront nem vittem magammal a piacra, csak miheztartás végett megkérdeztem, hogy mit szeretne reggelire. Nagyon csodálkoztam volna, ha nem bundás kenyeret mond.

A piacon nem időztem sokáig, viszont bementem a kerékpár és villanyszerelési boltba. Vettem két darab 10-es gyűjtősínt a lakókocsi elektromos szekrényébe és Áron új kerékpárjára egy első-hátsó 3 funkciós LED világítást. Szinte érthetetlenül olcsó volt (cakli-pakli 600.- Ft). Nem is értem, hogy a közlekedési rendőrök miért nem kapnak hivatalból néhány darabot, hogy amikor sötétedés után megállítanak egy kivilágítatlan kerékpárt, megkérdezzék a szabálysértőt: „Mit szeretne jobban? 600.-ért ezt a LED-es garnitúrát (aminek a felszerelése minden szerszám nélkül  5 másodperc), vagy a 15.000.- Ft-os büntetést?

Összeállítottam a reggelit, amire Áron is felpattant, szinte az első hívó szóra.
Most már nem csak az oda-vissza játszó elektromos mérőóra állását regisztrálom hétvégenként, hanem a smaragdfa magasságát is.
.
Nekiálltam a már régóta ígért rakott krumpli készítésének. Bevallom, újfent belenéztem a saját (Éhszakok című) szakácskönyvembe. Hamar meg is találtam: „Rakott krumpli Sefinek”. Egy húsz perc után már bent volt a tepsi a sütőben. Amíg az sült, elkészítettem a tetejére szánt öntetet: egy nagy pohár tejföl, 3 gerezd fokhagyma kinyomva és 10 dkg reszelt trappista.

Mielőtt a kúp alatt terítettem, még felszereltem Áron bringájára az italtartót.

A rakott krumplihoz kovászos uborkát és Emőke készítette bodzaszörpöt tálaltam. Ez utóbbi Áron szerint már egy kicsit elindult, de szerintem még így is nagyon finom volt.

Ebéd után felmentem és egy kicsit bélyegeztem.

A Duolingó sem maradt ki a napi programból, mert Gabikához képest nagyon le vagyok maradva.

Áron olyan mély előadást tartott kémiából, hogy kapaszkodnom kellett.


Most, hogy már nem süt a nap, mindent meglocsoltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése