2015. június 21., vasárnap

Nagyi szemre hány

Reggel Manna addig nem hagyott békében, amíg fel nem keltem és ki nem engedtem. Újabban azzal már be sem éri, hogy nyomja a fejét az arcomhoz. Ha az nem használ, akkor elkezdi finoman harapdálni a karomat.

Még az ágyikóban elvégeztem a napi Duolingo penzumot.

Nyolc óra után telefonált a nagyi, hogy hol vagyok. Mondtam, hogy Dömsödön. Akkor én őt félretájékoztattam, mert Ő ott keres minket a Déli pályaudvaron és azzal sértődötten letette a telefont. 
Kész szerencse, hogy az okos telefonom minden telefonbeszélgetést rögzít. Nem fogom kihagyni, hogy le ne játsszam a beszélgetésünket. Az a baj, hogy nem használja azt a nagyothalló készüléket, amit vettünk neki és Áronnal azt beszéltük, hogy ebből még nagyobb baja is származhat.

 Reggelire szalonnára sült tükör tojást tálaltam paradicsommal, újhagymával, savanyított fokhagymával és utána tejeskávé.

Az idő eléggé veränderlich, hol süt a nap, hol be van borulva, de azért ennek ellenére itt a kúp alatt nagyon kellemes. 

Próbálom összerakni az elmúlt napok eseményeit, hogy behozzam a blog bejegyzéseim elmaradásait. Közben azért a kertben is teszek-veszek. Elültettem két új paradicsom palántát. Megmértem a smaragdfát: 230 cm magas és a két kisebbik is másfél méter fele jár.

Közben Áron egy kávéval és a hozzávaló sütivel kényeztet.

Az ebéd a tegnap elkészült spenót volt, amihez fasírtoknak sütöttem a megmaradt pulykahús tölteléket. Ehhez persze ki kellett gurulnom egy kis zsemlemorzsáért a Dobos Vegyesboltba.

Hogy a házban ne terjengjen az égett olaj szaga, mindezt a kúp alatt sütöttem meg. 

Akármennyit ettünk, a megsült fasírtokból jócskán maradt.

Kicsit napoztam a kertben, sőt el is szunyókáltam, amikor arra ébredtem, hogy Levi jött látogatóba Áronhoz. Amíg ők a kertben játszottak én fent írtam a blogomat.

Este nyolc óra után már kénytelen voltam feiront-ot fújni. Azt viszont megüzentem az anyukájának, hogy ha szüksége van a notebookra, akkor keddig mi tudjuk nélkülözni.

Később, amikor már Levente elbúcsúzott, Áron elmesélte, hogy felmásztak a cseresznyefára és szüretelték a cseresznyét,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése