2015. június 8., hétfő

Manna kel nálunk a legkorábban

Mind a kettőnket Manna reklamáló nyávogása ébresztett. Manna azt mondta, hogy ő le akar menni, Áron pedig azt, hogy én vigyem le. Eszem ágában sincs hajnalban felkelni. Áron magára kapott egy T-shirt-öt, meg egy nadrágot és levitte a hisztis macskáját, majd odafeküdt mellém és még szunyált egy kicsit.

Hét előtt pár perccel én keltettem, hogy ideje készülődnie a suliba
.
Lassan nekem is fel kellett kelnem, mert ma be kell mennem a Fehérvári úti rendelőbe megcsináltatni a PSA labort, ugyanis csütörtökön délután kész labor eredménnyel vár az urológus.

Áronnal majdnem egy időben indultunk, azzal a különbséggel, hogy  neki ¾ 8-ra kell beérnie a suliba, míg nekem elég ¾ 9-re beérni a rendelőbe.

Áron az övtáskáját természetesen itthon felejtette, ami csak akkor probléma, ha a buszon jön az ellenőr, de akkor nagy.

Én kényelmesen utaztam a tömegközlekedésen (8-as busz, M4-es metró).

A sorszám kihúzásáig minden ment, mint a karikacsapás, de onnan csak a nagy várakozás. Elővettem a kütyümet és folytattam a kiszótározott szavak tanulását, amit már a buszon elkezdtem. 

Az egészségügy itt sincs jobb állapotban, mint bárhol az országban. Miért is lenne. Miközben olvasom, hogy Lázár János hogyan számol el egy-egy millió forintot a különböző kiruccanásain (London, Zürich, Milano), ahol soha nem egyedül jelentkezik be a szállodákba, de hogy kivel az „államtitok”. Való igaz, hogy a londoni egymilliót a saját zsebéből azonnal visszafizette, amikor arról kezdték faggatni, hogy kivel utazott állami pénzen.

Amikor végre sorra kerültem, hamar és ügyesen végzett velem a nővér. Szerdán mehetek a leleteimért.

Hazajövet, Manna már az ajtó előtt várt és ahogy bementünk a lakásba, lepihent. Leszaladtam a CBA-ba friss tejért és vettem még egy csomó hónapos retket és egy üveg sört is.

Bepótoltam az elmaradt reggelit és leültem Duolingózni. A lelkes nekifutás nem tartott sokáig, mert valamiért nagyon elálmosodtam és ami nappal nem szokott előfordulni velem, aludtam egy órát.

Áron három óra tájt megérkezett a suliból. Rögtön megmutatta, hogy Bálint milyen szép térképet rajzolt és meg is bízott azzal, hogy azt szkenneljem be és nyomtassam ki nagyobb formátumra.

Nekem lassan el kellett indulnom, mert ma tartják a Vándortábor eligazító értekezletét. Ott találkoztam Krisztával és Lacival, ami azért is volt jó, mert meg tudtuk beszélni, hogy Olivér és Bálint, mikor tudnak eltölteni egy hetet velünk Dömsödön.

Kolláth Erzsi néni kimerítő eligazítást tartott a június 23.-tól július 3.-ig tartó Őrségi Vándorlásról.

Közben telefonáltak a használt 26-os eladó bringa ügyében. Szerdán este jönnek megnézni.

Itthon a postaládában a TESCO kártya befizetni valója várt. Nem jó, de még így is kedvezményes.

Este megettük a rakott krumpli utolsó részletét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése