2015. június 26., péntek

Meghívás teniszre

Először ¼ 7 körül ébredtem, de mivel felhős volt az ég, a másik oldalamra fordultam és ott folytattam az alvást, ahol az előbb abbahagytam. Végül kilenc óra körül sikerült magam kikergetni az ágyból.

Attól nem vagyok feldobva, hogy Áront csak egy hét múlva fogom látni. Csak az az egy vigasztal, hogy reményeim szerint nagyon jól érzi magát a Vándor Táborban.

Fürdőszoba, felöltözés és beengedtem Mannát. A tegnap meghagyott lazac maradékra rá se hederített, amiből arra következtettem, hogy reggel már biztosan járt Gáboréknál és ott kapott valamit. enni.

Ami egy kicsit meglepett, hogy a két üveg dunsztolásra ágyba tett cseresznye lekvár a 12 óra alatt sem hűlt ki teljesen.

Bekapcsoltam a mobil Internetet, de csak rövid időre, amíg Jancsinak Skype-on megjött az angol nyelvű levelem korrektúrája.

Magamnak készítettem egy szerény reggelit. Sült szalonna rajta tojással, újhagyma, retek, kefir és utána tejeskávé.

Kimentem megnézni a veteményest. A smaragdfa 250 cm-es és még a kisebbik kistestvére is 135 cm-es. A paradicsomok is elkezdtek hízásnak eredni.

Közben telefonált Lőcsei Pista, hogy kedden reggel menjek velük teniszezni. Elfogadtam a meghívást, de egy kicsit megrettentem attól, hogy keddig, hogyan tudom a hosszú eltunyulás után formába hozni a testemet.

Kiteregettem a maradék még ázó bélyegeket és szikkadás után le is préseltem azokat.

Próbáltam magam után eltakarítani a lekvár készítésnél keletkezett nagy koszt és elindítottam a mosogatógépet.

Délben a csirke aprólék levest melegítettem meg és természetesen adományoztam belőle Mannának is, amiért nagyon tudott hálálkodni.

Délután átjött Miskolczi Marika. Lerendezte a kütyü utolsó részletét, és hozott egy doboz tojást, amit reggel frissen szedett ki a tyúkok alól és egy tekercs rip szalagot, amit én kértem, hogy elkészíthessem a Gazdagréti smaragdfa csemetének a védő kerítését. 

Sokat beszélgettünk és megígérte, hogy holnap még a két megjavított nadrágot is el fogja hozni.

Később nagy érdeklődéssel hallgattam meg Orbán Viktornak a Brüsszeli csúcsról tartott sajtókonferenciáját. Közben a politikától függetlenül mindvégig azon gondolkoztam, hogy egy ilyen értelmes ember, hogyan engedheti meg, hogy az állatkertje ennyi bődületes kormányzási hibát kövessen el. Miközben én Áronnak, aki még csak 13 éves azt magyarázom, hogy mire felnőtt lesz kell tudnia 3-4 idegen nyelvet, aközben a kormányban nincs egyetlen ember, aki úgy tudta volna angolul félreérthetetlenül kommunikálni az idegenek visszafogadásának halasztását, hogy az a világ másik fele ne értse félre és utána persze bocsánatot kellett kérni a félrefordításért..

A rip szalagot ragasztással és szögeléssel szereltem fel a védő kerítés léceire. Remélem, hogy ez mindenkit vissza fog tartani attól, hogy a közterületen elültetett smaragdfa csemetében bármi kárt tegyen.

A nap érdekessége, hogy a szomszéd telken végre lenyíratták a majdnem ember magasságú gazt. Béni unszolt engem, hogy ha valóban szívesen megvennénk a telket Emőke lányomnak, akkor miért nem hívom fel a tulajt, miután már két-három éve látja, hogy az általa kért 6 millióért senkit nem érdekel, talán azóta lementek az elvárásai és olcsóbban is odaadná. Megígértem Benőnek, hogy holnap felhívom a tulajt.


Naplemente után a  nagy kerti locsolásnál bevetettem az új locsoló fejet, ami kifogástalanul működött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése