2015. június 25., csütörtök

Depis vagyok

Korán ébredtem. 

Eddig mindig és mindenkinek azt mondtam, hogy milyen jó itt Dömsödön. Hát egy nagy szart, nem jó.

Nem elég, hogy az idő borús, hideg van, de még Áron sincs itt. Itt minden üres, nem süt a nap, emiatt nem lehet kimenni a Dunára úszni, nincs Internet, és még reggelit készíteni sincs kedvem.

Mannát beengedem, ő legalább dorombol. Befejezem a tegnapi blogbejegyzés írását és veszek egy forró zuhanyt. Az talán jó a hideg és a depresszióm ellen.  Reménykedem, hogy a nap is kisüt majd és már csak nyolcat kell aludnom és mehetek Áronért a Déli pályaudvarra.

A lány írt egy SMS-t, hogy minden rendben van és már csak 200 km-re vannak a tengerparttól.

Átmentem Gabikáékhoz, náluk felkapaszkodtam az Internetre és ott tudtam Jancsinak elküldeni az Ínvitelnek tervezett angol nyelvű levelet, hogy javítsa ki a hibáimat. Egy kávé mellett dumáltunk egy kicsit.

Visszafele becsöngettem Bénihez a kisebbik létrájáért, hogy elkezdjem leszedni a cseresznyét. A cseresznye szedés nagyon lassan ment. Ha ebből kellene teljesítménybérben megélnem, akkor felkopna az állam.

Ebédre, ami már délután négykor került az asztalra, a zöldséges csirkeaprólék leves volt, amiből sokat tettem Manna adomány tálkájába. Bejött és semmi pillanat alatt felfalt minden felkínált belsőséget.

Délután elkezdtem a leáztatott bélyegek kiteregetését és lepréselését.

Este hét órakor bár lógott az eső lába, de nem lehettem biztos abban, hogy esni is fog, ezért nem hagyhattam a növényzetet szomjúhozni. Biztos, ami biztos, mindent meglocsoltam és adtam vizet jócskán a smaragdfáknak is.

A jó hír, hogy a szomszéd telken, amelyik Béni és köztem van levágták a már majdnem ember nagyságú gazt. A motoros kaszával jó 3-4 órát dolgoztak, mire megtisztították a terepet.

A lekvár készítés egy nagyon gazdaságtalan tevékenység. Mire megmosom, kimagozom a leszedett cseresznyét, már több a ráfordított munka, mint amennyit a kész cseresznye lekvár majd megér. Utána még hozzá kell tenni a cukrot, a zselésítő és a tartósító anyagokat.

Most fő a kimagozott cseresznye benne a kristálycukor, a zselésítő, meg a konzerváló és egy másik platnin főnek, fertőtlenítődnek az üres üvegek és majd csak ezután kezdődik az üvegekbe zárt lekvárok dunsztolása. Még az a szerencse, hogy az áram ingyen jön az égből.

Közben Manna megint szálkátlanított lazacsültet kap vacsorára. Nincs ennek a macskának túl jó dolga?
A lekvár elkészült. Mindössze két db egy litere üveg lett vele tele. Most mind a kettő jól befedve és ahogy a drága Rózától tanultam, bekerülnek az ágyba, jól betakarva. Sok és aprólékos munka, kevés eredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése