2015. június 27., szombat

El kell tudni vágni a köldökzsinórt

Ez szokás szerint a piacozás napja.

Autó híján felpattantam a biciklire és úgy mentem a piacra. Tej, kenyér, kávé, száraz kolbász, debreceni és unikum voltak felírva a kütyümben. Ezeken felül még vettem egy strandpapucsot a kínaiban és egy nagy doboz Detralexet.

Éppen akkor értem haza, amikor Marika megjött a  két nadrággal.

A 1,5 liter tejből levettem kétszer 4 dl-t kefirnek, a többit felforraltam. Reggelire, debreceni, lágy tojás, új hagyma és kávé. Mindez természetesen a kúp alatt.

Már reggel elkezdett hiányozni Áron. El kellene kezdenem edzeni a lelkemet Áron nélkülözéséhez. Tudomásul kell vennem, hogy Áron fokozatos leválása egy természetes, egészséges folyamat, ami nem szabad, hogy a kétségbeesésemhez vezessen, sőt, attól kellene megrettennem, ha nem így történne. Azt hiszem, hogy mindezt tudom az eszemmel, csak a másik énemnek még nem sikerült megbarátkoznia ezzel.

Már ¼ 11 lett, mire le tudtam ülni, hogy megírjam a tegnapot.

Erőt vettem magamon és felhívtam a szomszéd telek tulajdonosát. Örült a hívásomnak, kedves volt, de azon kissé meglepődtem, hogy az eladási áron alig változtatott. Azt mondta, hogy az utolsó ár 5 millió forint. Bénivel és Emőkével úgy gondoltuk, hogy a telek reális értéke valahol 3 millió forint körül van.

Kimentem egy kicsit napozni a kertbe. Addig-addig halasztgattam, hogy kimegyek egyet úszni, hogy mire kimentem már teljesen beborult. A víz meg olyan hideg volt, hogy ez alkalommal csak egy szűk félórát úsztam. Utána viszont ugyanannyit álltam a forró zuhany alatt.

Amikor újra visszatért belém az élet, nekiálltam készíteni valami ebédet. A mélyhűtőből elővettem egy csirkemellet. Amikor kezdett felengedni, felszeleteltem és beáztattam sok belezúzott fokhagymás tejbe. Körítésnek  a korábban készített spenót szolgált. Egy adagot átvittem a Pista bácsinak is.

Akármennyire fegyelmezem magam nehezen viselem Áron távollétét.

Levágtam egy második adag bélyeget és be is áztattam.

Manna még kért vacsorát, majd kiment, hogy egész éjszaka csavaroghasson.


Egyórás locsolás után lefeküdtem és az ágyban olvastam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése