2015. június 10., szerda

Késedelmi díj

Reggel olyan mélyen aludhattam, hogy azt észre sem vettem, amikor Áron elhagyta a terepet.

Összeütöttem magamnak egy reggelit, de tej már nem volt a tejeskávéhoz.

Emőke elmenő félben beszólt, hogy ne felejtsem el Mannát és az ebédjét felhozni. Nem látszott rajta nagy öröm, hogy mehet dolgozni.

Amikor megnéztem  a leveleimet, számomra akkor derült ki, hogy az OIK-ból kikölcsönzött John Steinbeck: East of Eden című könyv és a négy CD-je miatt  a három napos késésért közel 2000.- forint büntetést kell fizetnem.

Lementem a CBA-ba tejért, nagyinak kávétejszínért és tejfölért, majd felhoztam Emőke lányom ebédjét és Mannát is, majd tűztem az OIK-ba.

Ott visszaadtam  a kikölcsönzött Könyvet és a CD-ket, de hiába kértem, hogy az 1950.- Ft késedelmi díjat engedjék el, kompetencia hiányában ezzel a kéréssel írásban kell a Főigazgató asszonyhoz fordulnom.

Onnan a Nóra nagyihoz mentem. Érkezett egy csomagja a UPC-től, de nem tudta mire vélni, hogy mi az. Megvizsgálgattam és kiderült, hogy a UPC is halad a korral és a korábbi vezetékes router-je helyett egy Wifi-s wireless  (vezeték nélküli) routert küldött. A wifi-s  router installálásával csak egy darabig jutottam, mert Nóra nagyi nem tudta előadni azt a kockás füzetét, amiben a számítógépével és a UPC-s Internet szerződésével kapcsolatos dolgok fel vannak írva.

Egy darabig eljutottam és a gépén már lett Internet, de a wifi-t majd legközelebb fogom beállítani, addig otthon is szétnézek a feljegyzéseimben. Bizonyos dolgokra például szükség lenne a számítógépén a rendszergazda bejelentkezésére. Egyébként az XP-s  gép maga már siralmasan öreg és gyenge le kellene cserélni egy kicsit modernebbre. Ettől csak az az egy tart vissza, hogy akkor, amikor Áron a nagyinál lesz, akkor nem a nagyival fog foglalkozni, hanem a számítógéppel és azon is a hülyeségeivel.

Áron már itthon volt, amikor étlen-szomjan hazaértem. Hívtam Áront, hogy van-e kedve velem tartani a kis kínaiba, de nem volt.

Délután biztattam Áront, hogy a lista alapján kezdjen el a sporttáskájába csomagolni a Vándor táborra, ha ugyanis valamiről kiderül, hogy hiányzik, az még a hétvégén Dömsödön meg lehet..A biztatásomnak közel nulla volt a hatása.

Este hárman együtt vacsoráztunk. Emőke és Áron a sajtos spagettit ették, rajta tarja és bazsalikom, én pedig libazsíros kenyeret lucullus paradicsommal, hozzá mind a hárman kefirt.

Később némi könyörgésre Áron elkezdett a zongorán gyakorolni, de ahogyan én hallottam nem ment jól a játék. Áron kicsit meg is sértődött és ezért átment Emőkéhez gyakorolni, ahonnan úgy jött vissza, hogy Emőke nagyon megdicsérte.


Este felvittem Ilinek a kefir készítő szettet. (Gomba, két üveg és egy műanyag kanál).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése