2015. július 8., szerda

Tombol a kánikula

Éjjel arra ébredtem, hogy nagyon szomjas vagyok és a karomra is jól esne egy kis jegelés. Fel is keltem és kivettem a hűtőből az este lefejt kefirt, meg a mélyhűtőből egy jégakkut. 

Ezt leszámítva egyébként jól aludtam, de nyolc óra előtt már kidobott az ágy.

A reggeli nagyon egyszerű volt, mert magamnak nincs kedvem semmi faksznihoz. Sült szalonna ráütve egy tojás pirítóssal és mellé paradicsom meg kefir.

Éppen akkor nézegettem a veteményest, amikor Feri köszöntött duda szóval. Kértem, ha üzlet mellett jár hozzon nekem egy liter 2,8-as friss tejet. Odaadtam a pénztárcámban talált 600.- forintot és a maradékért kértem, hozzon vörös hagymát.

Tamás hívott, hogy szívesen átküldene egy hivatalos iratot, hogy segítsek értelmezni. Mondtam neki, hogy először csak szombaton leszek Internet közelben.

Még mindig tombol a kánikula, ezért mindenhol besötétítettem és a bélyegező szobában a bekapcsolt klíma mellett rendezgettem a bélyegeket. A meteorológia nagy vihart és esőt ígér estére.

Amikor Feri meghozta a tejet (igaz, hogy csak 1,5 %-ost), készítettem magamnak egy kávét.
Közben jött Ági takarítani és amíg nem voltam ott fent útban, addig folytattam a bündlizést.

Azután elindultam megnézni, hogy megvan-e még a tegnap meggusztált öreg 105 literes Zanussi fagyasztóláda. Még meg volt. Meg is egyeztünk, csak annyit kértem még, hogy mivel én a jobb kezemmel most nem emelhetek, ha kihoznák a bázisra, azt meg köszönném. 

El is indultam az ATM-hez pénzt kivenni. Útközben vettem egy üveg Unikumot és egy nagy Kozel sört.

Közben a Lány hívott telefonon. Érdeklődött, hogy vagyunk kettesben Mannával. Megállapodtunk, hogy készítek neki egy ajánlott irodalom jegyzéket, az általam fontosnak vélt és nagyon jó könyvekről.

Kifizettem a hűtőládát. Az úr felkötözte a csomagtartóra és indultunk. Alig, hogy az úr betette a szauna előterébe a mélyhűtő ládát és rá is dugtuk a hálózatra, megérkezett a vihar.

Úgy látom, hogy a kúp arra is jó, hogy az ember testközelből élje át a vihart. Ez ugyanis egy hatalmas esernyő. Manna minden esetre bement a házba. A villámlás és a mennydörgés nem tartozik a kedvencei közé.

Megmelegítettem egy nagy adag paprikás krumplit és a kúp alatt vacsoráztam.

A technika és a törvényei nem ismernek kivételt. A mozgásérzékelős reflektor, amelyik annak idején arra szolgált, hogy amikor télen már sötétben érkezünk, köszöntsön és világítsa meg például a bejárati ajtót, hogy a kulcs könnyebben betaláljon a kulcslukba, most, hogy tőle nem messze áll a legnagyobb (lassan 3 méteres) smaragdfánk, amikor a viharos szél mozgatja, minduntalan bekapcsol.

A vihart nagy lehűlés és kiadós eső kísérte, ami miatt ma este nem kell meglocsolnom a növényeket.
Arra gondolok, hogy vajon Áron fiamat hol érte a vihar.


Manna nem élvezte a villámlást és a mennydörgést, ezért inkább bement a házba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése