2015. július 31., péntek

Áron lekési a 8:15-ös vonatot

A reggel még úgy indult, hogy minden simán ment. Azzal nem is izgattam magam, hogy Áron és a nagyi hol tartanak az indulásban, mert Áron megnyugtatott, hogy a Nagyi már hatkor fel szokott ébredni és minden simán fog menni.

Ehhez képest Solti Ágnes 10 óra körül felhívott, hogy nem tudja, hogy Bálint viccelt-e vagy komolyan mondta telefonon, hogy Áron lekéste a 8:15-kor induló vonatot.

Ettől nagy kapkodásba kezdtem és kezdtem mindenhova telefonálni. Bálint nem vette fel, Nóra nagyi nem vette fel, Áron pedig Dömsödön felejtette a telefonját. 
Szuper. Áron és nagyi nem megbízhatóak, én meg fosok az aggodalomtól.

Beszéltem a Krisztával, Solti Ágnessel (Ábel anyukája), aki nyugtázta, hogy Bálint megérkezett, de Áron nem. Még megvárnak két vonatot, azután ők mennek Kapolcsra, de majd a nagypapa ki fog menni a Csopaki állomásra a következő két vonathoz, de ha Áron akkor sem érkezik meg, akkor neki nincs több ötlete.

Áron nincs sehol, Nóra nagyi közben azt HAZUDJA, hogy ő alul informált volt és nem tudta, hogy mikor indul a vonat. Ehhez képest én hallottam, amikor Áron a telefonba elmondta a nagyinak, hogy 31-én pénteken 8:15-kor. Utána, amikor szerdán reggel odamentünk Áronnal, akkor is mondta, hogy holnapután reggel 8:15-kor indul a vonat a Déli-ből Csopakra és én is mondtam. Ezen kívül  én ezt mondtam a Nagyinak telefonon is és személyesen is. Ma pedig a szemrehányásaim közepette, kértem, hogy nézze meg az asztali naptárját, mert oda is be van írva, hogy Bp.-Csopak július 31. Déli pu. 8:15.

 gy szó mint száz, Nagyira nem lehet már semmilyen komoly dolgot bízni.

Közben én elkezdtem előkészíteni az újonnan beszerzett kémény tisztító ablak beépítésétt. Nem volt egyszerű, mert sokat kellett vésni a régi nyílásán.

Átmentem Gulyásékhoz néhány szakmai tanácsért, végül ott kávéztam és kaptam almát, őszi barackot és lecsó paprikát.

Áron délután háromkor telefonált, hogy most már megérkezett Csopakra. Nem akartam egy nagy leszúrással tovább rontani a helyzetet, ezt majd később megbeszéljük. A fő az, hogy előkerült és talán majd én is megnyugszom.

Elmentem csavarokért, 12 V-os elemért. Egy másik 9 V-os elemet feltettem tölteni.

Vettem magamnak, meg a Gulyás Lacinak hőálló szigetelő fonatot   Kiskunlacházán.

A szó arról szól, hogy érdemes-e fával fűteni majd télen a cserépkályhában. Rögtön nekiláttam beszerelni az új kémény tisztító ajtót.

Béniéktől kaptam egy nagy tököt.


Nagy-nagy locsolás, mert a növények szomjaznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése