2015. július 22., szerda

Egyedül indulok Budapestre

Áron hiába ígérte, hogy reggel hétkor úgy fog ébreszteni, hogy a reggeli már készen lesz és a notebook is be lesz pakolva a táskájába. Ehhez képest, amikor bementem a szobájába, úgy aludt mint a bunda.

Gyorsan készítettem egy ham-and-eggs-et és egy tejeskávét. Már majdnem mindennel készen voltam, amikor Áron felébredt és azt mondta, hogy még csak 6:35 van.

Ez azt jelenti, hogy 7:35 van és én meg se tudom inni a kávémat, indulnom kell, hogy gyalog kiérjek a 7:55-ös buszhoz.

A Vasudvar teherautóját stoppoltam és így nagy biztonsággal elértem a buszt.

A buszon természetesen van Wifi hot spot és így elkezdhettem bepótolni a sok napos blog bejegyzéseim elmaradását.

A Népligettől tömegközlekedéssel eljutni a Városmajor utcai Érsebészetre az egy bravúr, főleg, ha meggondoljuk, hogy a Moszkván (mai nevén Széll Kálmán tér) a tér rekonstrukciója miatt vége a világnak, onnan a légvonalban 1 km-re eső Klinikára eljutni szinte lehetetlen. Ha az ember elolvassa a kitett közlekedési információs táblákat, akkor még a lehetetlennél is rosszabb.

Berencsi doktornő ma jött meg évi rendes szabadságról és úgy láttam, hogy nagy türelemmel győzi le a hülyeség okozta akadályokat.

Még egy tízes dózisra adott traxiparin receptet és azután szabadlábra engedett. Nem jó, de mit tudok tenni? Minden reggel és minden este meg kell szúrnom magamat.

Útban hazafelé még olvasgattam, de a Lackfi könyve (Homo Hungaricus) olyan jó, hogy otthon inkább meghosszabbítottam, minthogy visszavittem volna.

Még le se szálltam a buszról, amikor hívtak telefonon, hogy ott állnak a kapuban az új gázórával és nem tudnak bejutni a házba.

Egy kis türelmet kértem és azonnal elkezdtem telefonon körözni Áront. A szakembert visszahívtam és próbáltam vele egy másik időpontra egyezkedni, de azt mondta, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert ha ő most lezárja a kiszállást, akkor csak a központtal tudok egy új időpontot felvetetni, ami a kiszállási díj megtérítésével jár. 

Végül Gulyás Lacinak sikerült a két fiút horgászás közben megtalálnia és onnan Áron bűnbánó hangon hívott vissza. A pipától nem láttam és hamar letettem a telefont.

Kiváltottam az új receptet, vettem a CBA-ban disznósajtot, tejet és hozzá négy zsemlét és így mentem haza.

A postaláda tele volt átutalni való számlákkal, amiket falatozás után le is rendeztem.

Kora délután még azt is be tudtam illeszteni a programjaim közé, hogy elmenjek Budaörsre egy ultrahang kezelésre

Felvittem Ilinek a pénzt, amit az Áronnak adott és ott is maradtam egy kis dumálásra, de annyira, hogy mire elindultam volna a Vaterán vett piezo riasztó szirénát átvenni, már késő volt, ezért az átvételt eltettük egy héttel későbbre.

Itt a Gazdagréti lakásban olyan kibírhatatlan a hőség, hogy csak álladóan zuhanyozva és meztelenül lehet kibírni. 

Hiába, azért a hőszigetelt Dömsödi ház, az mégis más. Itt 30 fok van, ott pedig 20, arról nem is beszélve, hogy ott még bármikor be lehet kapcsolni a naptól lopott árammal működő klímát is.

Felvittem Ilinek a pénzt, amit az Áronnak adott és ott is maradtam egy kis dumálásra, de annyira, hogy mire elindultam volna a Vaterán vett piezo riasztót átvenni, már késő volt, ezért az átvételt eltettük egy héttel későbbre.

Itt a Gazdagréti lakásban olyan kibírhatatlan a hőség, hogy csak álladóan zuhanyozva és meztelenül lehet kibírni. Hiába, azért a hőszigetelt Dömsödi ház, az mégis más. Itt 30 fok van, ott pedig 20, arról nem is beszélve, hogy ott még bármikor be lehet kapcsolni a naptól lopott árammal működő klímát is.

Két zuhanyozás között blogot írtam és ittam az Emőke sligovicáját.

Egy elveszített online sakkparti, Az erősebbtől nem szégyen, csak tanulni lehet belőle.

Amikor hazaért a lány átmentem hozzá. Beszámoltam a fiúkról, felszereltem az új kilincsét és kikérdeztem, hogy mik a tervei. Holnap elutazik Komarno-ba a barátnőjéhez. Kiadta a Mannával kapcsolatos utasításokat és hozott át egy adag Muszakát vacsorára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése