2016. február 5., péntek

Budapest - Dömsöd gyorsjárat

Reggel Áron csak annyira ébresztett fel, hogy kérjen egy 1000-est.

Emőkétől kaptam egy SMS-t, hogy amikor reggel a nyávogására levitte volna Mannát a szabadba, a macsek a mi ajtónkhoz jött és csak annyit mondott, hogy „Én a Gáborékhoz szeretnék menni.”

Felkelés után gyors reggeli és már indultam is. Manna első szóra jött velem a parkig.

Először Áron sulijába vittem a felvételiről kapott értékelő lapot.

Onnan Nóra nagyihoz mentem. Vittem neki az új Bió Lux serpenyőt, de ott ért az iskola titkár telefonja, hogy oda még vissza kell mennem, mert alá kell írnom, nem csupán a 7 példányban lemásolt értékelő lapot, hanem, az érdemjegy összesítőt is.

Nagyon tetszett nagyinak az új serpenyő. A telefonszerelő megállapította, hogy a Concorde telefon a bűnös a hibás tárcsahangban. Elhoztam a hibás készüléket, azzal a céllal, hogy valamilyen módon egy jóra cseréljem.

Hazajövet tettem egy kis kerülőt és visszavittem a lejárt kölcsönzési idejű könyveket a Nagyszeben téri könyvtárba.

Mire végre hazaértem, Áron már várt. Gyorsan bepakoltunk és indultunk. Áronnak csak annyi kérése volt, hogy ma hagyjuk ki a TESCO-t és egyenesen menjünk a bázisra. 

Így is tettünk és egyedül a Szigethalmi húsosnál álltunk meg. Vettem egy grillcsirkét, néhány szál virslit és egy fél kiló csirkemell filét, felszeletelve.

A bázison az volt az első dolgom, hogy a kerékpár lakatot lecseréljem az új zár beszerelésével. Még az első unikum is csak utána következett, hogy még világosban befejezhessem.

Manna természetese azonnal elindult csavarogni.

Beáztattam a múlt héten levágott bélyegeket.

A szeletelt csirke mellett kiklopfoltam, befűszereztem és fokhagymás tejben betettem a hűtőbe, hadd pácolódjon.


Vacsorára megmelegítettem a grillcsirkét és sütöttem egy-két virslit, de Áronnál a grillcsirkének nem volt valami nagy sikere, nem úgy, mint Mannánál, akinek belecsipegettem a macskakajája közé egy kis mellehúsát és azt nagyon kedvelte. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése