2016. február 13., szombat

Robogó tavaszra

Manna ébresztett, hogy most már ideje lenne felkelni és menni a piacra.

Ott nem vettem sok mindent. Egy kis fej zellert a tervezett paradicsomleveshez, tojást, disznósajtot és neszkávét a vegyesboltban.

Elvittem Áron dzsekijét Marikához, hogy alkalmasint varrja bele az új zippzárat.

Hazafele benéztem Juditékhoz, akik éppen disznót vágtak. Levi csodálkozott is, hogy Áron nem jött, pedig a múlt héten fixre megbeszélték, hogy mind a ketten fognak segédkezni a disznóvágáskor. Én csak azért ugrottam be hozzájuk, hogy egyeztessem Judittal, hány órára jöjjek holnap, mikorra jön a napelemes az ajánlattal és már nem is alkalmatlankodtam, indultam haza.

Otthon először jól bereggeliztem, majd feltettem a paradicsomleves főni, aminek a paradicsomlevét még a nyáron Judittól kaptuk. Beletettem a felkockázott zellert, egy kanál kristálycukrot és némi levestésztát. Nagyon finom ebéd lett belőle.

Befejeztem a mai Duolingó adagot. Megint megnéztem a robogó felhozatalt és arra gondoltam, hogy ha találok egy jót, azt Emőke is élvezné használni, persze csak akkor, ha letenne valamiféle KRESZ vizsgát, netán megszerezné a jogosítványát.

A neten megtalált robogók ára olyan szépen egyenletesen növekszik, ahogyan a tavasz közeleg.

Szokásomtól eltérően elálmosodtam és délutánra megengedtem magamnak egy kis szundit. Természetesen Manna is úgy döntött, hogy akkor ő is alszik mellettem.

½ 6 fele már felkeltem, begyújtottam a cserépkályhába és elkészítettem a vacsorát, ami csak petrezselymes krumpli volt a hűtőből megmentett rántott csirkemellel és egy kis kovászos uborkával.

A begyújtásnak az volt a mellékhozama, hogy az istállóban megtaláltam a "Duna" kulcscsomót.

Emőkét hívtam, mert szerettem volna tudni, hogy mi a helyzet otthon.


Vacsi után belenéztem a Dal 2016 vetélkedőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése