2016. február 21., vasárnap

Passzív indolencia

Sikerült olyan sokáig lustálkodni, hogy mire befejeztem a reggelizést, már 10 óra is elmúlt.

Manna nem tudta eldönteni, hogy hol szeretne jobban lenni, kint vagy bent, pedig nemsokára elveszem tőle ezt a választási lehetőséget. Tulajdonképpen kint szeretne csavarogni, de az idő megint borús és szemerkél az eső.


Már megint keresek egy csatlakozó zsinórt. Hogyan lehet egy olyan lakásban rendet tartani, ahol ennyi kábel van. Még nem számoltam össze, de ha megtenném, biztosan több mint száz lenne.

Egy kis Duolingó, egy kis blog után kirámolom a mosogatógépet, mert kell a hely az újonnan felgyülemlett piszkos edényeknek.

Manna kora délután bejött falatozni, de mondtam neki, hogy ma már nincs kimenet, mert megyünk haza.

Felvittem a lepréselt bélyegeket és befejeztem a szortírozást meg a bündlizést.

Délután átjött Judit és Levente. Megbeszéltük a napelemes rendszer árajánlatát és Leventével közösen átvettük a német tanulmányi verseny lehetséges feladatait. Közben azért nem mulasztottam el, hogy ne tartsak neki egy hegyi beszédet az idegen nyelv tanulásának fontosságáról.

Ötkor már elkezdtünk pakolászni és ½ 6-kor már indultunk.

Hazaérve senkit nem találtunk itthon. Le kellett mennem a 8 x 8-ba, mert se unikum, se nedves kaja Mannának nem volt itthon.

Amikor Áron 9 órakor hazaérkezett Olivéréktől, odaadtam neki a szerzeményeket: az új leckefüzetet, amit még pénteken vettem, a dzsekijét, amibe Marikával új zipzárt varrattam és a Dömsödi piaci krémeseket, amit neki és Emőkének hoztam és a Dell notebookjához vásárolt új akkumulátort.

Ezzel egyidejűleg szemre hánytam, hogy a három nap alatt miért nem volt ideje beágyazni, a mosogatógépet kirámolni, Nóra nagyit meglátogatni, vagy legalább felhívni és az általa összetört üveget eltakarítani. Ez a passzív indolencia, a minden irányban való hanyagság és nemtörődömség engem továbbra is mérhetetlenül zavar.

Áronnak sikerült ½ 11-re megfürödnie és lefeküdnie.

Én még készítettem egy táblázatot arról, hogy a jelentkezési lapon feltüntetett hét középiskolában tud-e Áron és mikor tud menni szóbeli felvételire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése