2016. február 18., csütörtök

Halászlé

Áronnak olyan speciális ébresztője van, amelyik egy fél órával korábban szól a kelleténél, én két szobával távolabb meghallom és azonnal felébredek rá, viszont ő, aki 40 cm-re van tőle, ő nem hallja meg, nem ébred fel rá és ez még egy fél órát öt percenként ismételve magát szól, míg a végén bemegyek hozzá és mondom: „Áron, elmúlt hét óra. Hogyan fogsz te 7:12-kor elindulni?”

Nagy kapkodás és a fogmosásra (mert szóltam, hogy azt se felejtse el ), már csak 10 mp maradt.

A fürdőszoba után elkészítettem a reggelit, miközben csengetett a futár, hogy meghozta a két LED reflektort. Ekkorra már a Manna is az ajtó előtt volt. Nyilván valakinek azt nyávogta a kapuban, hogy haza szeretne jönni. 

Telefonált a futár, hogy hozná a 2 db kültéri LED reflektort. Mondtam, hogy jöjjön, addig nem megyek sehova, amíg ideér.

Megcsináltam a napi Duolingót és elindultam a postára, hogy átutaltassam a lejárt Posta Hozam védett Megtakarítást.

Közben megjött a futár és szemre nagyon meg voltam elégedve a termékkel.

Olivértől kaptam egy üzenetet, miszerint Áronnak  elfogadták a jelentkezését az Apáczai Csere János Gimnáziumba (Áron írásbeli pontjaiból 59-et akceptáltak és a lécet 58,5-nél húzták meg) ahova március 1-én 9:00-kor kell mennie szóbelizni.

Később Möci is írt, hogy Áronnak március 1-én van a szóbelije az Apáczaiban.

Délután 14:48-ra kellett megjelennem a Fehérvári úti SZTK Urológián, ahol a doktor úrnak elmondtam, hogy nem a gyávaságomon hiúsult meg a tükrözés, hanem a Syncumar miatt, ezért be kell indítani a Fraxiparin projektet.

Áront megkérdeztem, hogy mikor kell befizetni a márciusi ebédet. Megnézte és azt mondta, hogy március 24-én. Mondtam neki, hogy ez egy nagy butaság, mert akkor már az áprilisit kell befizetni. Együtt megnéztük a szobájában lévő táblázatot, amiből kiderült, hogy a márciusi ebédet február 15-én, február 16-án és ma lett volna az utolsó nap, amikor be lehetett fizetni. Azt mondta, adjam oda a pénzt és holnap még bekönyörgi magát.

Eljövet Vettem a csarnokban egy kiló szép almát, egy fél kiló vörös hagymát, egy nagy csontos harcsafejet, Erős Pistát és egy doboz halászlé sűrítményt.

Hazaérve még vettem egy teljes kiőrlésű kenyeret, mert ez hozzátartozott a ma esti halászlé elképzelésemhez.

Áron már itthon volt, de természetesen lógott az Interneten.

Dinszteltem két vöröshagymát, kevés olaj, piros paprika. A mélyhűtőben találtam még egy lazacfejet és mindkettőt bele, kis lángon hadd főjön.

Áron azt mondta, csak akkor fog kérni belőle, ha nem lesz túl zsíros.

Lementem a háziorvosi rendelőbe. Jó sokat kellett várni és bár Mérei doktornő már nem rendelt, migráltam a Furucz doktornőhöz, aki nagyon készséges volt és felírta nekem a Fraxiparint.

Itthon nagyon jól állta a halászlé. Fővés közben kivettem mind a két fejet és kifiléztem.

Leültünk vacsorázni. Csak a sajátomba tettem Erős Pistát. Áronnak is nagyon ízlett és a teljes kiörlésű kenyértől is oda volt. Ezen felbuzdulva Emőkének is vittem át egy adagot, egy doboznyit pedig betettem a mélyhűtőbe.


Áron bejelentette, hogy holnap nem jön velünk Dömsödre és lefekvés előtt még felhozta Mannát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése