2017. március 29., szerda

A Gordiuszi csomó és az ERSTE fogadás


Mire 8-kor felébredtem, Áron már nem volt itthon. A tegnap esti hangos szóváltás, úgy látszik egy kicsit hatott, mert viszonylag rendet hagyott a szobájában.

Reggeli után a nyakamba vettem a várost.

Az első állomás a XI. kerületi Gyámhivatal volt, ahol kértem az ügyintézőt, legyen a segítségemre a 22-es csapda feloldásában. A hagyatéki eljárás szerint Áron örökölte a nagyi lakását, meg a takarékbetétjét, de ahhoz addig nem férhet hozzá, amíg a Gyámhivatal egy hagyatéki eljárást jogerőre nem emel. Viszont a Maros u. 36. Társasház joggal kéri Pacher Áron négy hónapi közös költség elmaradását, mert a nagyi OTP számlájáról a hagyatéki eljárás során minden átutalást leállíttattak (így a közös költséget, a víz-, villany- és a gázszámlát is.)

Az ügyintéző elmondta, hogy milyen rendelet szerint, miért nem férhet hozzá se Áron, se én a számlához, illetve miért nem adhatunk az OTP-nek megbízást a közös- és a közüzemi költségek utalására.

Hosszas vita után a megbeszélésbe belefolyt egy általam jogásznak vélt munkatárs, aki az ügyintézőnek elmagyarázta, hogyan lehet megoldani a gordiuszi csomót. A javaslata alapján még a héten minden megoldódik.

Hazafele beugrottam a Szabó Ervin könyvtár Nagyszeben téri fiókjába, ahol meghosszabbíttattam a holnap lejáró négy könyvet.

Ebédre elfogyasztottam a rántott hal és a sztrapacska maradékát egy két darab amerikai mézes csirkével.

Amikor Áron hazajött elmondta a terveit a focizással kapcsolatban, én pedig az én terveimet, hogy Emőkével elmegyünk az ERSTE bank fogadására, a Zeneakadémiában.

Áron tudomásul vette és közölte, hogy ő legkésőbb kilencre itthon lesz.

A zeneakadémián tartott ERSTE fogadásra egy kicsit késve érkeztünk, de ez nem jelentett problémát, mert a megnyitó (marketing) beszéd is csak később kezdődött.

Elfoglaltuk az előre kijelölt helyünket. Az elnök vezérigazgató, szerencsénkre rövidre fogta a mondókáját.

Utána jött az este fénypontja a Virtuózok koncertje. Az előadóknak szinte kivétel nélkül nagy sikerük volt, még Batta András úrnak is elnéztük a konferálási hibáit, mert bevallotta, hogy egy pohár pezsgő után lépett a pódiumra. Mindent egybevéve nagy élmény volt a koncert egyveleg. A második fevonás a Zeneakadémia két szintjén az álló fogadás volt. Kevés ismerős, sok kaja. Olyan sok finomság volt felkínáln, amannyit végig se lehetett kóstolni. Mi Emőkével őz pörköltöt, lazacot és sok saláta költemény ettünk, miközben százaz rizlinggel és rosé-val kényeztettük magunkat. A sütemények olyan finomak voltak, hogy abból Áronnak is hoztunk.

Csak ½ 11-re értünk haza, de akkor már Áron aludt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése