2017. március 4., szombat

Egyre veszélyesebb az Internet függőség


Reggel csak egy (olasz) fél mondattal "vuolo venier in mercato con me?"kérdeztem Áront, akar-e velem jönni a piacra. Miután nem mutatott nagy érdeklődést, előbb inkább elkezdtem készíteni a reggelit. Majdnem minden volt itthon, ezért a piac sokat vesztett a jelentőségéből.

Reggeli után Áron még azt is javasolta, hogy keressünk valamilyen főzelékfélét a mélyhűtőben és egyáltalán kezdjük el kienni a mélyhűtők tartalmát.

Reggeli közben mind a ketten megállapítottuk, hogy itt nagyon hiányzik a Manna.

Próbáltam elérni Mikus urat, mert azt tervezem, hogy életre keltem a húsz éve alvó éjszakai villanyórát, mert semmi nincs rá kötve és csak fizetem az alapdíjat. Terveim szerint egy 80-100-120 literes villanybojler lenne az első fogyasztó, később meg a NISSAN Leaf. Ezzel egyidejűleg találtam egy jó ár/érték arányú Hajdu ZV 80 literes fekvő villanybojlert. Mikus úr holnap reggel ½ 8-ra ígérte, hogy jön.

12 óra után már próbáltam Áront rávenni, hogy kutakodjon a mélyhűtőben valami ebéd féle után, de nem sikerült.

 Arra sem sikerült rábeszélnem, hogy menjünk ki egyet sétálni. Olyan szépen süt a nap és az időjárás jelentések öt napos várható esőzésről kárognak.

Végül ½ 3-kor magam indultam el és csak ½ 6-kor értem vissza.

Áron annyira elmerült az Internetezésben, hogy csak jóval ½ 7 után tudtam lehívni, hogy ebédeljünk végre valamit.

Közben azt is javasolta, hogy mi lenne, ha ő már holnap (vasárnap) menne haza, mert érezhetően zavarja, hogy én, ha nem is szólok bele, de tanúja vagyok a napi 12 órás Internetezésének. Én azonban maradjak itt és csak hétfőn induljak haza. Nem fogom megakadályozni, hogy holnap hazamenjen, de azért ezt Emőkével még megbeszélem.

Este csak halkan beszóltam, hogy 10 óra van. Három órával később már egy kicsit hangosabban, amikor arra ébredtem, hogy Áron még Internetezik. Bementem a szobájába és rászóltam: „Áron elmúlt éjjel egy óra!” (ez nála rekord: 17 óra az Internet mellett.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése