2017. március 22., szerda

Anikó és a lakása


A reggel is úgy rajzolódott ki, mint a késői villanyoltás. Ma már 7:29 lett Áron hét órás indulásából.

Szép nyugodtan megreggeliztem és utána, ahogy ígértem átmentem Anikóhoz. A lakásában nem a drága megoldásokat irigyeltem, hanem a nagy rendet és a tisztaságot.
Rögtön egy finom kávéval kínált. Az egyik falon megcsodáltam a családfát, amin Ottlik Géza írót véltem felfedezni.

A nyílászáróinak javítására adott árajánlatok teljesen elrugaszkodtak a valóságtól, ezért arról részlegesen lebeszéltem. Csak egy példa: az egyik vadi új ablaknak a két záró nyelve közül az egyik ki van akadva. Szerintem a javítása 5, de maximum 10 perc. Az árajánlat erre 25.000.- Ft.

Itthon próbáltam lerendezni beérkezett átutalni valókat.

Katika rakott krumplit hozott át, aminek a felét meghagytam Áronnak, mert egész héten azt látom, hogy amikor hazaérkezik, akkor a legelső, hogy a hűtőszekrény felé veszi az irányt és megkérdezi, hogy mi van ennivaló. Közben fel sem merül benne, hogy ebből arra következtetek, hogy megint elfelejtette befizetni az ebédet.

Túl a fél tányér rakott krumplin, megkérdeztem, hogy mit készítsek vacsorára. Áron tejfölös csirkepörköltre adta le a voksát.

Le is mentem a CBA-ba, vettem két nagy pulykacombot, vöröshagymát, 2 dl. tejfölt és két doboz sört.

Úgy terveztem, hogy akkorra legyen kész a vacsora, mire Emőke lány is hazaérkezik az angolról.

Áron időben feltette (bár a mennyiséget egy kicsit alulméretezte) a tésztát főni, úgy, hogy este nyolcra már tálalva volt a vacsora. Mindenkinek nagyon ízlett, de Áronnak kellett még egy adag főtt tésztát készítenie hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése