2017. március 18., szombat

Meggyes pite


Nagyon szomorú borús reggelre ébredtünk. Finoman megkérdeztem fiam, lányom, hogy kinek van kedve velem jönni a piacra. Erre csak Emőke jelentkezett. Áron még szívesebben lustálkodott volna tovább.

A piacon sok mindent vettük. A kolbászosnál disznósajtot, füstölt kolbászt, füstölt tarját, csirkemellet, almát, narancsot és gombát. Esztikénél megint vettünk snidlinges túrót, tojást és két palack tejet. Ezen felül sok fokhagymát.

Utána még bementünk az 1000 cikk boltba megnézni a fali szőnyeg felhozatalt és Imréhez is, hogy elpanaszoljam a Windows 10-zel szembeni elégedetlenségeimet. Imre azt javasolta, hogy vegyük ki a gépből a merevlemezt és az a W10-zel egy külön keretben legyen egy külső merevlemez, a gépbe pedig tegyünk egy 120 GB-s SSD memóriát és onnan induljon el egy W7. Így az Acer notebookom dual boot-os lesz és sokkal gyorsabb, mint eddig volt. Ezt az átalakítást a jövő szombatra terveztük.

Hazaérve elkezdődhetett a reggeli készítés. Hárman háromféle reggelit készítettünk és mire befejeztük a fejedelmi reggelik elfogyasztását, már igen csak dél fele járt az idő.

Délután átvittem Juditnak egy kis sztrapacskát és a rántott halból néhányat, hogy neki ne kelljen felkelnie a betegágyból ebédet készíteni. Sándor is ott volt és nagyon örültek az ebédnek.

Leventét hívtam, hogy jöjjön át Áronhoz és egyúttal bepakoltuk az autóba a fenyőoszlopot. Ő kerékpárral jött én meg egy kis kerülővel, autóval, mert még el kellett szaladnom a Dobos ABC-be cékláért.

Mire hazaértem, Áron és Levente már felmérték a terepet, hogy mi van és mi nincs a tervezett meggyes süteményhez. Amikor kiderült, hogy a tojás kevés, akkor mind a ketten kerékpárra pattantak és hoztak tojást. Egyedül a tepsi maradt a szűk keresztmetszet, mert a kerámia tepsink az Gazdagréten van. Végül két kisebb tepsit tudtam adni.

Szerettem volna, ha Emőke felmegy és magára zárva a dolgozót, ott készíti a diplomájához az irományokat, mert a két fiú nagyon zajosan áll neki a süteménysütéshez.

Amíg a meggyes süteményt készítették, addig én fent egy használható számítógépes munkahelyet rendeztem be Emőkének.

Áron hozott fel kóstolót az elkészült süteményből és mellé egy bögre tejet. A fiúktól csak annyit kértem, hogy amikor Levente megy haza, akkor Juditnak is csomagoljanak be a süteményből.

A fenti dolgozószobában próbáltam minél nagyobb rendet csinálni. Eközben a már két hónapja préselődött bélyegeket is kiszortíroztam és mindet a helyére tettem, amelyikből megvolt a száz darab azt bebündliztem.

Az újólag szigetelt falon visszaszereltem a dugaszoló aljzatot.

Közben Emőke is vett ki magának egy kis kerékpározási szabadságot, és amikor hazajött, kértem, hogy jöjjön fel és vegye át a számítógépes munkaállomást.

Sajnos Áronra ma is rá kellett szólnom, mert éjjel ¾ 1-ig ült a számítógép előtt, holott a Katinál abban állapodtunk meg, hogy legkésőbb este 10-kor kikapcsolja a gépet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése