2017. március 2., csütörtök

Nem lett kész az autó


A próbaidőszak első napján, bár én csak később ébredtem, de úgy érzem, hogy Áron időben elindult a suliba.

Reggeli után belenéztem a leveleimbe és online megnéztem a banki ügyeimet is. A pénzügyi életem helytelenül penge élen táncol. Nem is lenne ezzel semmi probléma, ha minden várható bevétel időben érkezne, csak semmilyen váratlan kiadás ne jöjjön közbe, mert az bekavarhat.

Erre egyszer csak csönget a postás, aki hozott 8.400.- forintot. Emő mindig mondta: „Gabika, téged szeret a Jóisten.”

Megnéztem a nemrég Oscar díjat kapott Deák Kristóf: Mindenki c. rövidfilmet. Tetszett, de számomra nagyon elgondolkoztató volt, hogy most büszke legyek-e arra, hogy ez a film ilyen nagy elismerést kapott, vagy szégyelljem magam, hogy – ellentétben a gyerekekkel - egy olyan társadalomnak vagyok a tagja, akik egy percre se mernek szembeszállni a regnáló hatalommal. 

Az ATM-ből felvettem szinte az összes pénzt, ami a forint számlámon volt, hogy holnap reggel ki tudjam fizetni a Scenic turbó felújítási költségét és a ki-be szerelés munkadíját.

Lementem a Nagyszeben téri könyvtárba, ahol kivettem egy kezdő szintre leegyszerűsített Penguin Readers könyvet, hogy Emőke tudjon belőle gyakorolni. Magamnak is hoztam néhányat, de azokat 6-os szinten.

Mire visszajöttem Katika hozott át lencsefőzeléket meg resztelt májat, de olyan sokat, hogy csak a felét tudtam megenni.

Ami rossz hír, hogy Posta úr közölte, hogy csak hétfőre tudja összerakni az autót.

Áron ½ 4 tájban jött haza. A tegnapi megállapodást betartva nem zavartam a szobájában. Abban megállapodtunk, hogy én az ERSTE-s megbeszélés után dél körül fogok elindulni tömegközlekedéssel és a távolsági busszal Dömsödre, Áron pedig majd követ a suli után.

Vacsorára Áron megette a maradék lencsét, én pedig a májból készítettem magamnak szendvicset.

Este átutaltam a postaládánkban talált számlákat és még egy kicsit olvastam a Madam Bovary-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése