2017. március 16., csütörtök

Végre a lányom is megjött


 

Reggel megállapítottam, hogy elfogyott a Fraxiparin. Azonnal üzentem a lánynak, hogy mielőtt elindul, hatoljon be a lakásba és onnan hozzon a 0,6-osból utánpótlást. Emőke nem talált, ezért lement a Lenkéhez és ő adott neki receptet.

Készítettem egy szokásosan finom reggelit, amivel ki tudtam csábítani Áront az ágyból.

Áront megkértem, hogy amíg én a piacot megjárom, addig tegyen rendet a kúp alatt. Emőke Esztike féle fűszerezett sajtot kért volna a piacról, de Esztike csütörtökönként nincs a piacon.

Juliska nénitől vettem egy doboz tojást és a zöldségesnél egy fej káposztát. Vettem még szemes csavarokat a tervezett faliszőnyeghez és két darab AAA-s tölthető elemet a Feriék vérnyomás mérőjébe.

Közben elkezdtem készíteni a juhtúrós sztrapacskát. Áron nézett egy recept leírást a neten én pedig csináltam. A munka legnagyobb része a krumpli lereszelése volt. Onnan már az egész gyerekjáték volt. Összegyúrni a liszttel és a tojással ment simán. Ami még lassú és macerás volt, az a nokedli szaggatás.

A fő az, hogy mire Emőkéék megérkeztek, szinte már minden készen volt, csak teríteni kellett. Szerintem egy kicsit zsíros lett és a mennyiséget túlméreteztem.

A lány hozott egy doboz 0,8-ast a Fraxiparin -ból, ami azért volt jó, mert ezzel a kimaradt reggeli adagot valamelyest pótoltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése