2017. március 21., kedd

newwind


Mire nyolc óra után felébredtem Áron és Manna már nem voltak sehol, csak a rendetlenség a szobájában.

Később megjött a Lány. Intézett nekem péntek délelőtt 11-re egy nyombéltükrözést a Tétényiben. Hirtelen nem is tudtam, hogy örüljek-e vagy sírjak. Minden esetre viszek magammal némi készpénzt, hátha bedobnak valamilyen kímélő módszert.

Emőke javasolta, hogy mire megjön a villanyautó, addigra legyek felkészülve, hogyan kívánjuk megoldani a kerékpárszállítást (tetőcsomagtartó, vonóhorog stb.), ezért elkezdtem kutakodni a neten, hogy kinek milyen javaslata van erre.

Reggeli után kinyomtattam a „newwind” levelet és feladtam postán Franciaországba.

Még délelőtt elindultam a Maros utcába, hogy kivegyem Nóra nagyi postaládájába érkezett leveleket, főleg az OTP kivonatot, mert a közös költségek kiegyenlítésével valami probléma van, és azt szeretném tisztába tenni.

Hiába mentem oda, mert a postaláda majdnem teljesen ki volt ürítve, csak egy ELMŰ-ÉMÁSZ számlalevél árválkodott benne, amit ott is hagytam, mert az inkább Szabolcsra (a bérlő) tartozik, mint rám.

Hazafele a  139-es buszmegálló fele menet 400.- Ft-ért találtam egy jó kis átjátszó kábelt (Euro – RCA) a Sony (HDD, DVD) átjátszóhoz.

Katika hozott át egy kis rakott krumplit, aminek a felét megettem, a többit meghagytam Áronnak.

Anikó (a folyosó túlsó végére nemrégen költözött új lakó) hívott, hogy holnap menjek át hozzá reggel kávézni, mert úgy hallotta, hogy tudnék neki tanácsot adni a nyílászáróinak a szigetelését illetően. Szívesen adnék tanácsokat, ha átküld valakit érte. Jómagam, az egyedül élő nőkkel szemben, az utóbbi évek történései miatt már óvatosabb és visszahúzódóbb lettem.

Emőke lányom is azt mondta: csak legyek óvatos.

Az egyszeri apa is csak úgy engedte el a kamasz lányát a házibuliba, hogy : „ Kislányom, ne felejts el vinni magaddal esemény utáni tablettát és szájspray-t.

 

Amikor Áron hazaért, először eldicsekedett a ma írt olasz dolgozatával, majd rögtön a számítógépéhez ült és nem az iskolai leckével kezdte a délutánt.

Később megette a maradék rakott krumplit és kirámolta a mosogatógépet.

Emőke hozott át salátát, és lementek a CBA-ba, főleg macska kajáért.

Azzal még könnyen kibékülök, hogy egyre több online sakkpartiban veszítek és ezt nem annak könyvelem el, hogy hülyülök. Azt valószínűsítem, hogy mostanában erősebb partnerekkel hoz össze a sors. Az viszont már gyanúsabb, hogy egyre gyakrabban keresem a szemüvegem, miközben fogalmam sincs arról, hogy hol tettem le.

Áron feszegeti a húrt, ma már csak éjjel 1 órakor sikerült kikapcsoltatnom vele a notebookját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése