2017. október 26., csütörtök

A Scenic műszaki vizsgára készül. Múszaki Ellenőri bejárás

Ma megint úgy tűnik, hogy összecsapnak a fejem felett a hullámok. Már reggel, amikor pedig még szoktam tudni, hogy milyen feladatok várnak rám, már akkor minden összetolult. Ezért magamra szóltam, hogy mindent csak sorjában és egyszerre csak egyet.
A fürdőszobai program után egy kis éhségcsillapítás, majd a tegnap esti törmelékek összeszedése, a romok eltakarítása a konyhában, mint a rendcsinálás kezdése.

Legurultam a Renault szervizbe, azzal az elképzeléssel, hogy váltott lovakkal kiviszem a Scenic-et Csepelre a Posta úrhoz, mert annak ma jár le a műszaki vizsgája. Ott lehűtötték a nagy sietségemet, azzal, hogy az autó még szétszedve várakozik az alkatrész (fűtésvezérlő elektronika) beszerzésre. Rábeszéltek, hogy délben jöjjek vissza érte, addig összerakják, hogy legalább menetképes legyen.

Emiatt át kellett szerveznem a napomat. Először elgurultam a Nissan Centrumba, hogy 80 %-ra feltöltsem a LEAF-et. Ez a negyed óra elég volt arra, hogy ott készítsek egykávét magamnak és a szürcsölgetése közben összeállítsam a mai programot.

Délig még marad időm otthon ezt-azt tenni.

Felhívtam a Posta urat, hogy tudja-e fogadni az autót.

Pontban 12-kor megjelentem a Scenic-ért  és indultam Csepelre, miközben a LEAF-et a szerviz előtt hagytam gondosan bezárva.

Posta úrnak átadtam az autót és a HÉV megálló fele sétálva magamhoz vettem egy kínai ebédet. Hazafele időben hosszabb volt a út, mint ide jövet (HÉV – 4-es villamos – M4 – 8-as busz- LEAF), de úgy tűnt, hogy a terv szerint még időben vagyok. 

3-kor kell felvennem Áront az iskolája előtt és ½ 4-re kell vele együtt megjelennem az Ügyvédi Irodában a végleges Adás-Vételi szerződés aláírása (8 oldal x 9 példány) ügyében. 
Gyorsan átöltöztem, magamhoz vettem a szükséges dokumentumokat és indultam. A kora délutáni csúcsforgalom miatt öt perc késéssel érkeztem, Áron viszont pontos volt és már a z iskolakapu előtt várt.

A Kolosy téren nehezen találtunk üres parkolóhelyet, így az Ügyvédi Irodába már 10 percre nőtt a késésünk, ami azért nem lett Probléma, mert Tibor és Petra is késtek.

Az adategyeztetések után mindenről kaptunk felvilágosítást és kezdődhet az egymillió aláírás.

Nekünk időben kellett visszafele elindulnunk, mert 5 órára volt megbeszélve a Maros utcai lakás műszaki ellenőrzése, az alatta lévő lakás beázása miatt.

Áron kérte, hogy őt a Moszkván tegyem ki, majd onnan hazamegy a 139-essel.

Bár Gyöngyi tegnap azt mondta, hogy a bérlővel megbeszélte, hogy ma délután 5-kor lesz a műszaki bejárás, valaki okvetlenül biztosítsa a bizottságnak a lakásba való bejutást, nekem már az is gyanús volt, hogy hiába nyomom a kapucsengőt, senki nem enged be.

Fent is hiába csengettünk, senki, de senki nem reagált. A Bizottság egy idő után feloszlott, de én még nem adtam fel. Több mint egyórai várakozás után felhívtam a Tibort, akinél (mint leendő lakástulajdonosnál, már van egy garnitúra kulcs), hogy jöjjön oda, hogy legalább a közös képviselővel bemehessünk a lakásba. Tibor egy ¾ óra múlva megérkezett és így szűkített létszámmal, ugyan de bejutottunk.


Hazaérve, Áron eldicsekedett azzal, hogy a konyhában milyen rendet csinált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése