2017. október 3., kedd

A szalagfűrész újra működik.

Áront ¾ 7-kor még nem tudtam rábeszélni, hogy keljen fel, mert azt szeretném, ha még hét előtt el tudna indulni az iskolába. Ehhez képest 7:15-kor indult el.

Reggel úgy kellett összeszednem magam, hogy 10-re indulásra legyek készen, mert Szákika, akkorra ígérte magát. 

Gyorsan összedobtam egy reggelit, de ő korábban érkezett.

Irány Dömsöd. A két feladat az lett volna, hogy fogadni a Gyivi Janit a térkő szállítmánnyal. Neki azt ígértem, hogy 11 óra körül már ki tudom nyitni a kaput, hogy be tudjon állni, lerakodni. Oda is értünk időben, de a Gyivi Jani lemondta a mai fuvart.

Közben hívott Mátyásné a Maros utcai beázás miatt. Amíg nem sikerül eladni a lakást, addig mindent meg kell tennem, hogy a szomszédoknak okozott kellemetlenséget megszüntessem.

Szákika, viszont azonnal nekikezdett a szalagfűrész probléma megoldásának. Leszerelte a fűrész asztallapját és kipattintotta a szalag befűzését akadályozó acél tárgyat. A két fűrészlap közül az egyik rövidnek bizonyult, azt vissza is vittük a gyártónak Szigetszentmiklósra, azzal, hogy annak kiterítve minimum 291 cm hosszúnak kellene lennie, a másikat pedig Sanyika rendben felszerelte.

½ 4-re már haza is értünk Gazdagrétre. Itt Szákika átszállt a saját autójába és ment haza Pátyra.

Áron nem sokkal később ért haza a suliból és igyekezett beszámolni az ott történtekről.


½ 7-re jelentette be magát a Maros utcai lakás egyik vevőjelöltje. Meg is jöttek, de az egy órás tárgyalás nem vezetett eredményre. A fő probléma az volt, hogy mi elkerülendő a Gyámhatóság beavatkozását, csak két év múlva szeretnénk a tulajdonjogi átírást, a vevő jelölt pedig a hitelfelvétele miatt azonnal szeretné átíratni. Nem egyszerű egy ilyen ingatlan ügyet lebonyolítani.

Vacsorára megettük a körömpörkölt utolsó részletét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése