2017. október 22., vasárnap

Befejeződött a kocsi beálló térkövezése

Reggel sokkal egyszerűbb a dolgom Áronnal, mert, ha szólok, hogy készen van a reggeli, akkor első szóra felkel és asztalhoz ül.

Hiába akasztottam az autót este a töltőre, reggelig egy szemet sem töltött az éjszakai áram, de még csak be sem kapcsolt. 

A kőművesek, ahogyan ígérték nem sokkal ½ 9 után megérkeztek és elkezdték a munkát.

A reggelizést befejezve, nekik is készítettem egy kávét. Haladtak, haladtak, de ez a térkövezés egy nagyon sziszi-fuszi munka.

Késő délelőtt átmentem Judithoz és lefordítottam neki az új munka német nyelvű technológiai leírását, amiért nagyon hálás volt.

Invitáltam, hogy jöjjön át megnézni, hogyan halad a kocsi beálló, de erre nem került sor.

Levi átjött és sikerült Áront elcsábítania a számítógép mellől és elmentek focizni. 
A kőműveseket napközben csak sörrel kínáltam, illetve azt terveztem, hogy a kisütött fasírtokból is adok majd kóstolót.

Elkezdtem főzni az ebédet, de közben tisztában voltam azzal, hogy az a legjobb esetben is csak délután háromra lesz kész. Tejfölös, kapros tökfőzelék volt a tervben fasírttal. 

Mire Áron visszatért a focizásból, már kész is lett minden. Nagyon dicsérte a kaját. 

A kőműveseknek még készítettem egy kávét és este hatra mindennel végeztek. A kocsi beálló alapja készen van. A következő fázis a három darab 12 x 12 x 200 cm-es faoszlop és a 12 darab csavar beszerzése, felszerelése, mert az egyik oldalon ezek fogják tartani a féltetőt.


A hat üveg körtelekvár másfél hónapja arra vár, hogy Áron írjon hat cédulát az elkészítési dátummal, ragassza az üvegekre és tegyük fel az éléskamra legfelső polcára. Ezt azóta számtalanszor kértem, de mára már elfogyott a türelmem és magam megcsináltam. Az egész művelet 3-4 percet vett igénybe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése