2018. december 13., csütörtök

Csütörtöki indulás


20181213 csütörtök

Áron ébresztőórája 6-tól 7-ig rendületlenül  szólt, azután 7:15-kor már benyitottam hozzá és bár még az ágyban volt, de mondta, hogy:  „Apa ne aggódj, mindjárt indulok.”

Én kényelmesen tudtam reggelizni és a leveleimet átnézni, mert nekem az első programom a KÖZHELY-ben a ½ 11-kor kezdődő német óra volt. Ha nem is pontosan, de néhány perc  késéssel odaértem.

Borival mnd a ketten azon élvezkedtünk, hogy a karácsnyhoz közeledve mindenki valamilyen finom süteménnyel készült.

Hasznos szavakat, kifejezéseket tanultunk.

Délben hazafele menet írtam Évának, ha van kedve lejönni velem Dömsödre, megoldjuk.
Délután 1 órára mindent (még Mannáti is) sikerült betennem az autóba és indulhattunk.

Az első állomás a TESCO. Beadtuk a PET palackokat kemény 55 forintért. Vettem egy tervezett finom korhely halászléhez, meg rántott halhoz  mindenféle alapanyagokat és gondolva Mannára is zöldséges csirkeleveshez sokféle féle aprólékot.

Miután valamit nekem is ennem kell vettem egy 15 daraos KFC vödröt. Egy részét  am Ort und Stelle be is faltam, a maradékot pedig vittük magunkkal.

Az út szörnyű volt.  Nem csupán azért mert sötétedett, de köd is volt.

Mire lekanyarodtunk Dömsödnél, már idegileg anyira elfáradtam, hogy feladtam a novemberi és decemberi absztnenciámat, hogy a Dobos ABC-ben azonnal vettem egy üveg unicum-ot.

A házban csupán 18⁰C volt, ezért rögtön átállítottam 22,5 ⁰C-ra.

Bár a kazán teljes erejéből  ment, de a hőmérséklet még egy fél óra múlva is csak 18,5⁰C volt és végül lefekvéskor is csak 9 óra után lett  elfogadhatóan 20,5⁰C. Azután persze fűtött tovább.

Vacsorára megettem a KFC második felvonását.

Manna is kikérte a maga vacsoráját, azután ivott rá és kiment a sötétbe..
  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése