2018. december 15., szombat

Nagy a hó


20181215 szombat

Manna azzal kelteget, hogy engedjem már ki. Nyílván még nem tudja, hogy kint mekkora hó van.
Kiengedem.

Ha kedd, akkor ez Belgium, ha szombat, akkor piac.

Az autóról le kellett söpörnöm a rengeteg havat. Az első állomás Esztike. Fokhagymás snidlinges túró és egy palack meggybor.

Egy csokor újhagyma, egy üveg selyemfű méz, három szelet sonka és egy kis kenőmájas, egy kis doboz hiányos kőrözött, amit még itthon majd fel kell javítanom (a keménytojás, a köménymag és a lilahagyma hiányzik belőle)  és máris ugrott az ATM-ből  felvett 9000.- forint.

A még meleg cserépkályhába  begyújtottam.

Visszatérve  megreggeliztem. (pirítós, kenőmájas, lágytojás és tejeskávé).

Felhívtam Judit húgomat, mert kitaláltam, hogyan tudnék neki segíteni, de neki nem tetszett az ötletem, mert neki még budhista előadásokra  is kell járnia.

El kell induldom, hogy beszerezzem a kőrözöttből hiányzó dolgokat. Sajnos, miután dél elmúlt, szombaton minden bolt bezárt. Egyedül a Dobos ABC van nyitva, neki meg elfogyott a lila hagymája.
Nem marad más hátra, mint Gulyás Judit. Oda meg hiába megyek egy szem lilahagymáért. Vigyél kettőt és ha már átjöttél , vigyél egy narancsot és egy almát is.
Mindent vittem és sikerült helyrehoznom a kőrözött renoméját is.

Megfőztem a csirkelevest és du. 4-kor megebédeltem. Nagyon finom lett.

A poharak és a bögrék most már nagyon szépen rendben vannak az új pohárszékben, de egy ilyen nagy  főzőkombinátban már illene, hogy a fűszerek is áttekinthetően rendben legyenek. Ez lesz a következő projekt.
    
Nagy a hó. Manna ennek ellenére kint van. Ha tudná, hogy mennyi finomság került a csirkelevesből a tálkájába, biztosan bejönne. Nagy a biztonságérzete. Tudja, hogy ha akar, bármikor bejöhet.


  
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése