2018. december 9., vasárnap

Új házi rendszabály


20181209 vasárnap

Lehet, hogy tegnap este a beállítások között valamit nem jól csináltam, mert a notebook éjszaka mégis kikapcsolt és így az elindított hosszú videó letöltését mégis megszakította. Reggel a letöltést ott folytatta, ahol a kikapcsolás miatt megszakadt.

A délelőtti lustálkodásba nem fér bele, hogy a regggeli szemcsepp kimaradjon.

A későre tolódott reggeli (sült baconba gönyölt sonka,mellé újhagyma, rajta egy tojás) mindez serpenyőben sütve, mellé egy bögre tejeskávé.

A letöltéseknél a kisebb állományok http://convert2mp3.net-el, a nagyobbak ytd-vel  konvertálva készülnek.

Ebédre megint a hűtőből pusztítottam el egy maradékot. A zöldséges sült csirkecombra esett a választás.

Mielőtt még elkezdett volna sötétedni, elindultam a Dobos  ABC-be. Egy fél kiló kenyér, egy nagy kőbányai folyékony kenyér és egy ízes bukta került 1050.- forintba.

Visszafele becsöngettem Gabikáékhoz. Vittem neki két „PONT” kiadványt, amiben szerintem érdekes kultúrális cikkek vannak.

Beszélgettünk kávéztunk, végül már teljesen besötétedett, amikor eljöttem.

Vacsorára megmelegítettem a körömpörköltöt, de csak a felét tudtam megenni, mert nagyon laktató volt.

Folytattam a letöltéseket. Most már végképp elegem van magamból. Csak töltöm, töltöm ezeket az anyagokat, amiknek a végállomása a külső merevlemez, ahelyett, hogy a fejembe menne. Ez teljesen a „kispárna alá tett tankönyv” módszer a tanulás helyett. Kb.700 anyagom van és ebből egyet, ha végignéztem. Ez egy tipikus tanulást helyettesítő pótcselekvés.

Közben persze presszionálom a tanítványaimat, hogy nézzék, hallgassák, olvassák azokat az anyagokat, amiket tőlem kapnak ajándékba, mert az nagyon hasznos. A „tanár” úr vizet prédikál és bort iszik.  (Most éppen nem iszik, mert a száraz novembert száraz december követi.)  L

Új házi rendszabály kerül bevezetésre: Csak akkor tölthetek le egy új anyagot, ha előtte egyet elolvastam, végignéztem, meghallgattam.

Hogy ne csak a nagy „hegyi beszéd” legyen, ½ 9-kor el is kezdtem a Georg Orwell: Animal Farm ch.1. fejezetét hallgatni A.J.Hoge Audiobook interpretálásában.

Már hamar (10-kor), amikor az 1:18:00 hosszú videó 7:28-nál tartott beláttam, hogy ez nem fog menni ripsz-ropsz és egy kicsit lazítanom kell az új házi szabályon. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése