2018. december 27., csütörtök

Utókarácsony Dömsödön


20181227 csütörtök

Egy  Bobby Fisher- Nigel Short sakkparti, amit reggel megnéztem az Interneten  teljesen összezavart. Alig tudtam visszakapaszkodni a való világba.

½ 10-kor kelés és reggeli. Áron is nehezen tápászkodik ki a rumlis szobájából.

Azon, hogy mi legyen a mai program, egy kis vita van. Én azt szeretném ha mind a ketten lemennénk Dömsödre. Ott a meleg ház, a szauna, jó a levegő,  sétálhatnánk a napsütésben, közel van az uszoda, ahova elvihetnénk Leventét is.

Emőke is átjön erről győzködni Áront, de Áron hajthatatlan.
Végül nekem sikerül Áront meggyőzni. 

Manna megérzi, hogy merre fújnak a szelek és elbújik. Egy órán belül sikerül elindulnunk.

Annak nagyon örültem, hogy Áronnak volt annyi esze, hogy elindulás előtt kérte Emőkét, a gyümölcssalit vigye át magához.

Útközben TESCO. Egy kis PET palack beváltás és egy kis bevásárlás.

Szigethalmon a „Burger Király”-nál Áron rendel  és csomagoltat.

Még világosban sikerült leérnünk a a bázisra. A legfontosabb Mannát kiengedni a szabadba.

A házban 15⁰C van. Az első unicum után a fűtés beindítása és begyújtás a cserépkályhába.

Áron rászabadult az Internetre, de legalább itt van és együtt van a fél család.

Egy félóra után már 15,5 ⁰C és rá egy félórára már 16 ⁰C.  Még du. 5 óra sincs és már 17⁰C a ház belső hőmérséklete. Hatkor már 18,5 ⁰C.  Át is kapcsolom a gázkazánról az elektromos kazánra. 

Áron bekapcsolta az inverteres klímát. Most rádobtam egy darab fát a cserépkályhában a tűzre. Szerintem  nemsokára elzárhatom a cserépkályhát és 8 körül már 23⁰C lesz a hőmérséklet. Nem lehet olyan farkasordító hideg, hogy ezt a problémát ne tudnánk megoldani.

Az autót 97 km-rel  felkötöttem az éjszakai áramú töltőre és ez reggelre már olyan 200 km feletti hatótávolságra töltődik majd fel. A napelemes rendszer miatt ez egy teljesen ingyen autózás .

Manna ki-be járkál. Néha megnézi, hogy van-e új kaja, iszik hozzá, majd újra kimegy. Nagyon élvezi, hogy az övé a pálya.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése