2018. december 3., hétfő

Recept a felhőben


20181203 hétfő

A reggeli jó hír, hogy a QUANTIC  1,2 %-os hozammal zárta a novembert. Ha ez így lenne az év minden hónapjában, az jó lenne. 14,4 % éves hozam €uróban, az nem lenne rossz.

½ 9-kor kipattanok az ágyból. Legkésőbb egy óra múlva el kellene indulnom. A Nature Prime, egy újabb lenyúlási kisérlete a nyugdíjasoknak.Türelmesen végighallgatom a konzultációt, majd nem veszek semmit, se 28.000.- ért, se ma akciósan 18.000.-ért.

Teszek egy kanyart Gazdagréten. A kis kínaiban beküldök egy csípős savanyú levest, majd felmegyek a lakásba.

Meglepetésmre Áron nyitott ajtót. Reggel hasmenése volt, ezért az iskola helyett lement az orvosi rendelőbe egy igazolásért. Rendcsinálásnak nyoma sincs ezért továbbmegyek.

A gyógyszertárban elhajtottak. Recept nélkül nem tudnak segíteni. Hívjam fel az orvosomat, hogy tegye fel a receptet a felhőbe és akkor a TAJ kártyámra is kiadják. Felhívtam B. Anikót. Sajnos náluk még nem működik a rendszer, de ha háromig beérek hozzá, szívesen felírja.

¾ 3-ra ott voltam.  A váróban összefutottam Á. Beatrix-szel.

A doktornő semmi perc alatt behívott és felírta a kért receptet.

Indulhattam Dömsödre. Még egy rövid vásárlásra betértem aTESCO-ba. (Oldalas, fokhagyma, lila káposzta, sör).

Mire onnan továbbindultam, már sötétedett. Nagyon szenvedtem az út alatt. Ahol nem láttam jól,ott lassítottam és ilyenkor mögöttem mindig dudáltak.

Korom sötétben, de megkönnyebbülve érkeztem a bázisra. A házban kellemes meleg volt.
Az oldalasból két kockányít megfűszerezve betettem a sütőbe, a többi (csak sózva) bekerült a mélyhűtőbe. Amíg a két kockányi sült, a lila káposzta egy részét feldarabolva elkezdtem párolni (olíva olaj, só, bors, őrölt kömény, méz és citromlé.) A sülő oldalas mellé még két szem krumplit is bekockáztam.

Egy szűk óra múlva már kezdődhet a lakoma.

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése