2019. november 12., kedd

A konyhában elviselhetetlen a kupi

Ébredéskor kíváncsian lapozgattam a banki oldalakon, hogy lássam, állam bácsi mit lépett a nyugdíjprémium ügyében. Be kell látnom, hogy rendesen perkáltak.

Reggelire Emőke hozott át egy tányér gombás tojást, ami mellé csak egy tejeskávét kellett melegítenem. Nagyon finom volt.

½ 11-kor elindultam a MOM parkba a Telekom Ügyfélszolgálatra, mert egy újabb kedvező ajánlattal szeretnének átcsalni a Telenortól.
A mézesmadzag lényege, hogy a jelenlegi Telekom Otthonszolgáltatási csomag mellé, ha még a Telenor mobilszolgáltatást is áthoznám, akkor a havi összköltségem maradna, de majd minden szolgáltatott paraméter javulhatna.
Az ajánlat vonzó és csábító, de bennem még az üzleti életben is létezik a lojális magatartás fogalma. Egyelőre a mobilom marad a Telenornál.

Ha már ott vagyok a plázában, körülnézek. hogy az adathordozón bevitt Tace Pao-t ki tudnám-e nyomtattatni.
Találtam is egy helyet és megkérdeztem, hogy mit kóstál egy A 4-es fekete-fehér lap kinyomtatása.
10 lapig 50 Ft/lap, de ha többet rendel. akkor  100 lapig 20 Ft/lap. Eredetileg 10 lapot rendeltem volna, ami ezek szerint 500.- Ft lett volna, de ha már ilyen jó a mennyiségi rabatt ajánlat, akkor „kost was es wolle” (kerül, amibe kerül), kérek 11 lapot, így összesen csak 220.- forintot kellett fizetnem.

Itthon folytatódnak a letöltések.

Az új ötlet gyakorlata addig nem kerül a tanítás alatt bevezetésre, amíg azt magamon ki nem próbálom. Az ötlet lényege, ami a szövegértést (listening) lenne hivatott fejleszteni, hogy az Audiobook anyagokat tollbamondás gyanánt használjuk. A tanuló elindítja az Audiobook felvételt és akár mondatonként megállítva megpróbálja a hallott anyagot leírni.

Áron három óra előtt ért haza. megpróbáltam rávenni, hogy a konyhában szétszórt evőeszközöket takarítsa e, de ez négyig nem járt sikerrel. Később úgy látszik nagyon szigorú ultimátumot jelentettem be, hogy mégis kiment a konyhába és eltakarította a kiszórt evőeszközöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése