2019. november 9., szombat

Kezdődik a faház rekonstrukció


Későn ébredtem és 9 óra lett, mire kiértem a piacra.

Esztikénél kezdtem. Odaadtam a felgyűlt tojástartókat és vettem nála a fűszeres túróból egy kerek pogácsát Emőkének.

A kolbászosnál vettem főtt füstölt tarját és egy far-hátat a zöldség levesbe. Vettem még leveszöldséget és egy gazdag fürt macskapöcse paprikát.
Hazaérve megsütöttem egy darab kolbászt reggelire és melegítettem hozzá egy bögre tejeskávét.

Lassan elkezdtem a zöldségben gazdag csirkelevest főzni, hogy mire jönnek Emőkéék legyen mit ebédelni.

Közben csengetett Béni és én olyan hirtelen keltem fel az ágyról, hogy leesett a vérnyomásom és azon mód elestem. Beüthettem az orromat. mert az rögtön elkezdett vérezni.

Béni áthozta az új lakatot a Duna kapura, meg egy két kilós pontyot.

Háromkor megjött Emőke és Zoli. Nagyon megörültem nekik. Az egyetlen hiba, amit elkövettek, hogy Mannát nem hozták magukkal.

Zolinak nagyon megtetszett az e-scooter, ezért még ebéd előtt elvitte kipróbálni. Elmondtam neki az alapvető tudnivalókat, de ő úgy ment vele, mintha e-scooteren született volna.
 
Emőke azonnal nekilátott az asztalon egy rendcsinálásnak, én meg igyekeztem segíteni a tálalásban.

Szerintem mindenkinek ízlett a csirkeleves, talán egy kicsit csípősebbre sikeredett a kelleténél.

Utána csapatostól átmentünk a Zoli bácsi féle faházba. Emőkének sokkal jobban sikerült megbarátkoznia a belsejével, mint amikor még először látta. Zoli nagyon hasznos tanácsokat adott a ház restaurációját illetően.

Emőke kapta meg a feladatot, hogy a ház rendbehozatalát szervezze meg, a költségeket pedig majd én átvállalom.

Az aktuális nagy feladat a ház víztelenítése volt. Ezt ketten csináltuk Zolival, ami azt jelentette, hogy én megmutattam, hol van a vízóra és a főcsap, és néztem, ahogyan a Zoli csinálja. Nélküle én ezt nem tudtam volna elvégezni.

Hat óra tájban elbúcsúztak. Nekem csak arra kellett figyelnem, hogy Emőke vigye az almát és az Esztike féle fűszeres túrót.

Miután kipihentem a vendéglátást, este 10-kor nekiláttam Béni két kilós pontyának.

Először a lepikkelyezés, utána a fej és a farok levágása, Szemek és a méregfog eltávolítása, majd haltest felszeletelése.

A szeleteket, kettő kivételével eltettem a mélyhűtőbe és elkezdtem főzni a halászlét, de a lefekvés előtt kikapcsoltam a platnit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése