2019. november 1., péntek

Halottak napja


Én azt szerettem volna, ha délelőtt kimegyünk a temetőbe és viszünk a halottainknak virágot, egy kicsit gondolunk rájuk (Mama, Róza, Nóra nagyi) és utána kora délután körül legurulunk Dömsödre.

Áron mindezt máshogy tervezi, amiből csak annyit tudok, hogy ő szombaton menne a temetőbe.

A reggeli már majdnem ebéd, amerikai csirke rizzsel.

Közben jelentkezett egy Oszkár-os, hogy egy kaméleont le kéne vinni ma Szalkszentmártonba (kicsit délebbre van, mint Dömsöd). Hiába látszott külön pénz érte inkább lemondtam, mert szerettem volna Áronnal tartani holnap a temetőbe.

Nekiálltam megpucolni a Dömsödről hozott diót. A diókat az idén, szinte mindenkiét valamilyen kór támadta meg, mert a csonthéjon kívüli héja megfeketedett. A szakértők azt állították, hogy maga a dióbél ettől még nyugodtan fogyasztható.

Áron előmelegítette a sütőt 160 °C-ra.

Utána következett az almák előkészítése (meghámozás, kettévágás és a magház eltávolítása.)

A dióbelet ledaráltam összekevertem mézzel és őrölt fahéjjal, majd kiskanállal mindegyik fél alma magház gödrét púpozottan megtöltöttem a mézes diódarálmánnyal, utána jénai tálakba fektetve mehetett be a sütőbe.

Az egész ceremónia kb. másfél órát tartott, miközben elfogyott 3-4 dcl Egri Bikavér. A kész süleményt, már Áron vette ki a sütőből, mert én közben lefeküdtem és elaludtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése