2019. november 29., péntek

Áron nagykorú lett


Áront ma reggel egy "Isten éltessen sokáig"-gal ébresztettem. Mától nagykorú a fiam. Megkapta a Sony VAIO új notebookját. Nem nagyon volt rá ideje, hogy megnézze, mert ½ 9-kor elindult a suliba. Ma nincs első órája.

Írt Zaka Dominika, hogy a készülő új könyvének (A szabadság íze) a korrektúráját szeretné rám bízni. Megtisztelő feladat, elvállaltam.

A CBA-ba menet a lépcsőházban találkoztam Ilivel, Odaadtam neki az otthoni maradék macskakaját (Manna hagyatékát), hogy adjon belőle Mandulának.

Nagyon régi (1965) 4-5 kollégám szervez keddre egy sörözést (Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház). Örülök a bulinak és a helyre is kíváncsi vagyok.

Dél körül elindultam Dömsödre. A bió, a gyógyszeres zacskó és a pucolt dió megtöltötték a kis hátizsákot. A másik csomag a notebook táska.

8E busz, M4, M3 és a távolsági busz. Egy kis gyaloglás és 5 óra előtt már a házban voltam.
Megmértem a pucolt diót, még egy pár dekányit kell hozzá törni, hogy meglegyen a 35 dkg a tortához.

Begyújtottam a cserépkályhába, hogy könnyítsek az elektromos kazán munkáján.

Behoztam az istállóból két tál kocsonyát, de ez az enyhe november nem tett neki jót. A nagyobb részét kiöntöttem a WC-be.

Elkezdtem kipótolni a diót és már annyira kipótoltam, hogy majdnem 40 dkg lett. Viszont nagy baj, hogy nem találom a krémszínű tepsit. Megírtam Áronnak, ha jön, hozza magával, mert ha itt nincs, akkor biztosan Gazdagréten van.

Halmozódnak a problémák, ezen már csak az Unicum segít.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése