2019. november 4., hétfő

Lajkó Félix: Szerenád szimfonik


8 óra előtt két perccel ébredtem és azért rohantam Áron szobájába, mert azt gondoltam, hogy ő is elaludt. Megnyugodva konstatáltam, hogy ő már nincs is itthon.

Reggelire egy császárszalonnás, sajtos melegszendvicset készítettem magamnak tejeskávéval.

Örömmel láttam az e-krétában, hogy Áron hozott egy 5-öst Angolból.

Elkezdtem az eheti olasz Duolingót és úgy érzem, hogy kezdek megbarátkozni a korábban utált birtokos névmásaival.

Felvittem Ilinek egy üveg halászlét és a csípős paprika magokból annyit, amennyit elvállalt, hogy azokat majd ő palántázza.

Felhívtam B. Anikó doktornőt, hogy tudna-e nekem a felhőbe felírni Eliquist, de mondta, hogy ez náluk sajnos még nem működik, de ha be tudok menni hozzá, akkor felírja.
Rögtön el is indultam. A klinika közelében elég nehezen találtam parkolóhelyet, de végül sikerült.
Bejelentkeztem hozzá és vártam, hogy majd behívnak. de nagyon sokan vártunk rá (vagy negyvenen) Gondolom, hogy ő látni se akart, mert semmi perc múlva nővérrel kiküldte a receptet.

Amikor a Gazdagréti patikában kiváltottam, az árától majdnem hanyatt estem. Megint a duplájába került, mint legutóbb. Én még ezt is ki tudom fizetni, de mit csinál egy kisnyugdíjas, amikor a patikában ott kell hagynia 20.000.- forintot. 

A szombati emobi töltős kudarcélményem után több helyen is (villanyautosok.hu, emobi.hu, mobiliti.hu) megpróbáltam megtudni, hogy hol és hogyan lehet RFID kártyát igényelni, de nem jártam sikerrel.

Áron kettőkor ért haza az iskolából. Egészen estig a szobájában foglalta le magát.

Amikor Emőke átjött és én felkínáltam neki a halászlét, a kőrözöttet és az elkészíteni való csirke combokat, akkor az utóbbit Áron átvállalta, hogy azokat majd ő elkészíti, a többit Emőke itt hagyta, hogy azokért majd még később fogja elvinni.

Az emobi-nak megírtam az észrevételeimet a Hóvirág utcai töltőoszloppal kapcsolatban.

Az M5-ön találtam Lajkó Félixnek egy a Müpá-ban 2018-as koncert felvételét (Szerenád szimfonik). Nagyon érdekesnek találtam, de nem sokat értettem belőle. Még azt sem tudtam eldönteni, hogy ez valójában egy hét tételes mű-e, vagy sok ráadást ad.

Közben Áron valóban elkészítette a vacsorát. A combból egyfajta sajttal töltött Cordon Bleu-t sütött és hozzá párolt zöldségeket tálalt.
Később elvállalta, hogy lemegy a CBA-ba felvágottért és tojásért, de ebből már nem lett semmi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése