2019. november 25., hétfő

Manna nagyon beteg


Manna hajnali 3-kor ébresztett, de azt sem úgy, ahogy szokott, hogy feljön az ágyamra és dugja a fejét az arcomhoz, hogy ki szeretne menni, hanem lent pihen a földön és sírt. Nekem már tegnap is gyanús és szokatlan volt a viselkedése, de akkor még nem gondoltam, hogy valami komolyabb baj lenne.

Kora reggel begyújtottam a cserépkályhába, hogy mire Emőke megjön, már leégjen a fa és be lehessen csukni az ajtaját.

Ma már az az érzésem, hogy Mannuska nagyon beteg. Nem kér enni, nem kér inni, nem jön fel az ágyamra, csak néha sír. Ha felhozom az ágyamra, hogy simogassam, 1-2 perc múlva inkább lemegy.
Lent sem találja a helyét, több helyen is próbálkozik. Ma, ha nincs rendelési idő, kihívom hozzá a Siket doktor urat.

Csak fekszem, és akkor sem tudok aludni, ha csendben pihen. Gyakran felkelek, odamegyek hozzá és simogatom. Az is szokatlan és gyanús, hogy ilyenkor nem dorombol, pedig ha nem esne jól neki, akkor elbújna.

Én azért bekaptam egy kis tál kocsonyát és utána egy tejeskávét.

10 órakor telefonált Emőke, hogy már Érd fele járnak, igyekezzek, hogy mire megérkeznek, legyen rend és legyek indulásra készen összepakolva.

Először az asztalon csináltam rendet, majd mindenhol felsúroltam, hogy Emőke valami jót is lásson a ház belső rendjén.

Elindítottam a mosogatógépet.

11-re megérkezett Emőke.

Indulás előtt még átmentünk és készítettünk néhány belső fotót a faházról, hogy István lássa, hogy mit kellene bent kifestenie.

Már elmúlt dél, mire elindultunk és csak 1 óra után értünk Gazdarétre.

A postaládában két jó hír is fogadott. Angliából megérkezett a Revolut kártyám, pedig annak érkezését csak december 2.-ára ígérték, a Claim Conference pedig azzal a jó hírrel örvendeztetett meg, hogy az idén november 1.-től a Német kormány 446 €-ról 513 €-ra emeli a havi kárpótlást. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy ez a 15 %-os emelés köszönőviszonyban sincs a Magyar Kormány 2020-ra tervezett 2,8 %-os nyugdíj emelésével.

Hétóra körül lementem a vásárolni. Kicsit össze is tűztem a vezetővel, mert csaltak. A vezető türelmesen megnézte a reklamációmat, majd azt mondta: „Uram, ha önt ez a 10 % körüli túlszámlázás földhöz vágja, akkor jöjjön be velem az irodámba és én ezt akár a saját pénztárcámból kifizetem magának.
-         
L- Látja, ez a fő probléma. hogy maga olyan jól meg van fizetve, csupán azért, hogy szemet hunyjon afölött, hogy a vevőket 10%-kal megkárosítják. Maga nálam sokkal pontosabban tudja, hogy mennyi a havi forgalmuk. Na, annak a 10 %-át próbálja nekem zsebből kifizetni.
-          
Most én visszaadom azt a pénzt, amennyit ideadott és arra kérem, hogy jegyzőkönyvezzük, mennyit csal a pultnál a mérleg, mert amit én vásároltam, arra rá volt írva a súly, de én bő 10 %-kal többért fizettem.
-          
Igen, mert a kolléganő nem tudta, hogy amire a gyári szállításnál már rá van írva a súly, azt nem kell lemérni, hanem a gyár által megadott súly szerint kell beütni a gépbe.
-          Nem baj. én azt kérem, hogy most tegyünk egy ismert súlyról egy próbamérést és azt jegyzőkönyvezzük.
-          
Csak nem képzeli a kedves vevő, hogy amikor ilyen csúcsforgalom van, akkor mi ráérünk ilyen hülyeségekkel foglalkozni?
-  
De igen, a kedves vevő így képzeli, és ha erre nem érnek rá, mert csúcsforgalom miatt nagyon elfoglaltak. akkor én most felhívom a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget, ők biztosan rá fognak érni, még csúcsforgalom idején is kijönni.

Bent az irodában egy kollégája próbálta meggyőzni, hogy ezzel a vevővel legyen rugalmasabb, mert a legutóbbi reklamációja is a Felügyelettel végződött és az a cégnek 2 milla büntetéssel, nekünk pedig a havi prémium megvonásával járt.

Make the story short, a próbamérésnél az egy kilós súlynál a mérleg 1,12 kg-ot mutatott. Kérték az eladót, hogy a jövőben a készre csomagolt húskészítményt ne mérje le, hanem a gyár által feltüntetett súlyt üsse be, tőlem pedig elnézést kértek.

Amíg én a paprikás krumplit készítettem, Emőke elvitte Mannát az állatorvoshoz, aki tüdőödémát állapított meg és bent tartották.

A paprikás krumpliból se Áron, se Emőke nem kért, pedig nagyon finom lett. Egyedül vacsoráztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése