2013. március 2., szombat

Ha szombat, akkor piac

Már hétkor felkeltem és noszogattam a családomat, hogy induljunk el a piacra. Ez persze nem volt egyszerű, mert Möci még szeretett volna egy kicsit szundizni. Végre sikerült kettesben elindulnunk. Először a tojásos nénihez mentünk, aki rögtön kérdezte: "hogy ízlett múlt héten a tojás?" Rögtön kapcsoltunk, hogy akkor ezek szerint azért nem találtuk mi a tojást, mert itt hagytuk. Emiatt a három doboz tojásból most kettőt ingyen adott.  Még füstölt tarját, gombát, sört és kárpát kenyeret vettünk.
Mielőtt hazatértünk, bementünk még a villamossági és a csavar szaküzletbe.
A reggelit hárman készítettük. Én hagymát aprítottam, gombát szeleteltem, Möci terített, Áron pedig a tojásokat verte bele a gombás tojásrántottába. Hatalmas reggeli lakoma volt.
Elkezdtem
Délelőtti sétánkat Laci telefonja szakította meg. A közelünkben Ráckevén jártak. Rögtön meg is hívtunk őket magunkhoz Tíz perc múlva már meg is érkeztek.
Ebédre összedobtunk egy lazacsültet petrezselymes krumplival.  Hozzá még kirántottuk 10-12 nagy gombát. Előtte (Laci kivételével) szilva pálinkáztunk, utána száraz vörösborral öblögettünk. Ebéd után Áron vezetésével tettünk egy nagyobbacska sétát. Visszatérve Áron javaslatára leültünk kártyázni (rikiki). Öten játszottunk és Áron vezette a jegyzőkönyvet. Nekem úgy tűnz, hogy Laciék is jól érezték magukat.
Amikor elbúcsúztak, Áron folytatta a vers tanulást (Arany János: Családi kőr)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése