2013. március 27., szerda

Manna Áron ágyába pisilt

Reggel egyedül ébredtem. Már 1/4 8 is elmúlt, mire rászedtem Áront, hogy cihelődjön. Még behozta a gyógyszereimet, azután táska nélkül (mert ma nem lesznek az órák megtartva), elindult.

Nem sokkal később megjelent Emő. Hűvös magatartása ellenére hozott be fínom reggelit az ágyam mellé. Letett néhány buszjegyet, hogy Emőke és Áron tudjanak délután menni a tenisz edzésre.

10 óra körül átjött Emőke. Hozott almát és áthozta a fellebezési levéltervezetét. Csak annyit javítottam bele amennyit okvetlenül szükségesnek találtam. Kinyomtatta és indult vele a hivatalba. Még egy pillanatra körülszaladt a lakásban, mert mint mondta, valahonnan olyan gyanús pisi szagot érzett.

Emő korán érkezett haza, de a légkör hűvös volt körülötte a levegő. Emőke is megjött még három óra előtt, de Áron, aki azt ígérte, hogy időben hazaér, sehol. Elindult az iskolába a középső kaptató sétányon lefele, hogy hátha szembetalálkozik Áronnal. Nem sokkal később (de 3/4 órával később a megbeszélt időpontnál) megjött Áron. Nem volt időm  a hegyi beszédre, csak arra kértem, hogy most fusson Emőke után. Végül egymásra találtak és talán még időben értek az edzés kezdetére.

Közben Möcivel tartottunk egy angol órát. Az angol óra alatt felmelegedett, mégegyszer summázta a bánatát és visszaállt a családi béke. Emőnek sem tetszett a pisiszag, de ő alaposabban nyomozott és hamar megállapította, hogy Manna bepisilt Áron ágyába, jelezve ezzel, hogy  Áront kedveli legjobban a családban. Tűzoltásként kitette az ágyneműt az erkélyre, miközben egyfolytában szentségelt.

Telefonon köröztük Emőkét és Áront, mivel az óra szerint a tenisz edzésnek már egy órája vége volt. Hát ők úgy gondolták, hogy az Auchan közel van és bementek pizzázkodni. Emő rájuk ripakodott: azonnal gyertek haza, mert a macskátok mindent összepisált. Mire Emőke is megjött Áronnal, mi már mindenen csak röhögtünk, főleg a Mannán, meg a mi hülye családunkon.
Emőke és Áron, mint a macska két legközelebbi hozzátartozója elindították a mosógépet és mint Ágnes asszony csak mostak és mostak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése