2013. március 3., vasárnap

villanyóra feliratozása

Tavaszias napsütésre ébredtünk. Igaz, hogy odakünn még hidegre járt, de a nap sütött. Mire lementem elkészíteni a reggelit, Áron már a TV előtt ült és nézte a mesét.
Reggeli után az első programom a Möci konyhájába készítendő LED-es lámpatest volt. Találtunk egy fehér műanyag borítású deszkát. Arra jelöltem az 5 db GU-10-es foglalat helyét. Kifúrtam a vezetékeknek és a rögzítő csavaroknak a lukait. Felszereltem a foglalatokat és már kezdtem is a következő feladatnak.
Nyolc órakor beállított Mikus Úr, azzal, hogy azonosítsuk be a 12 kismegszakítót. Volt olyan amelyiket sikerült, de olyan is volt, amelyiket nem. Ilyenkor az előző villanyszerelő munkáját simmfelte. Az iparosok általában így tesznek. Azon sem csodálkoznék, ha az órás mester a nászéjszakáján megjegyezné, hogy : "ezt már valaki piszkálta."
Áron kibújt a kúp alatti takarításból, azzal, hogy most ő szeretne elmenni horgászni, de egy órára visszajön. Én átmentem Gabikáékhoz, hogy segítsek feltelepíteni egy Password Manager-t.
Végül Emőnek kellett elmennie érte. Azt nem tudom, hogyan csinálta Áron, de úgy jöttek haza Möcivel, hogy csurom víz volt. Először csak annyit kérdezett Möcitől, hogy ha ő rájött arra, hogy egy nagyobbacska hungarocell táblára rááll és az nem süllyed el a vízben, tehát tutajként működik, akkor ő már feltaláló? Akár igen, akár nem, bemutatja, hogyan lehet azon a táblán a holtág vizén manőverezni. Egyre messzebb merészkedett és egyre furcsább figurákat mutatott be, míg végül dobott egy hasast. Möci azonnal bezavarta Áront a forró zuhany alá és feltett egy lábasban teát főni. Utána részletesen elmesélte, hogyan ugrott hasast a jéghideg vízbe.
Az autóra felszereltem a csomagtartót, hogy a jövő héten elhozhassuk R. Mikitől az Emőnek készített deszkát.
Végül Zoli bácsi segített elpakolni a kúp alatt a feldarabolt gyújtósokat. Möci összeszedte az összes maradékot, némelyiken javított egy kicsit és azokból tálalta fel az ebédet.
A pakolást együtt végeztük. Korán indultunk, hogy Katinkáéknál tudjunk enni néhány sütit és mi ketten ittunk egy finom kávét. Ekkor derült ki, hogy Áron nem tette be az autóba az iskolatáskáját. Mérgesen elindultam visszafelé. A második húzása az volt Áronnak, hogy nem találta a Magyar Irodalom könyvét. Nagyon haragudtam rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése