2013. március 9., szombat

WOK-ban készült kínai.

Korán csengett az ébresztő, mert Emő 3/4 8-ra jelentette be magát a kozmetikushoz. A nők mire nem képesek a szépségükért. Nem csupán arra, hogy a reggeli szundizás helyett kiugorjanak az ágyukból, de még arra is, hogy minket is kiugrasszanak.
Időben kitettük Möcit az autóból és Áronnal ketten mentünk a piacra. Nagyon sok mindent sikerült összevásárolnunk. Vettünk tojást, sütni való húsos szalonnát és finom fokhagymás abált szalonnát, almát, gombát, újhagymát és egy kis fej káposztát, áfonyát és mogyorót, mindenféle jót. Piac után Áron becipelt a horgászboltba. Megvettük neki a 2013-as horgászengedélyét és egy doboz csontit.
Möci már az utcán várt minket, amikor érte mentünk, azt hitte, hogy már elhagytuk.
Hazatérve igyekeztünk bepótolni az elmaradt reggelit. A szabad-foglalkozás Áronnak azt jelentette, hogy tanulnia kell a verset, mielőtt elmehetne horgászni.

Végre lett érkezésem, hogy kiszedjem a cserépkályhából az egy éve felgyülemlett fahamut. Nagy részét rászórtam a felásott borsónak szánt földre, mert azt olvastam, hogy a borsónak jót tesz, ha lúgosítva van a föld. Begyújtottam a cserépkályhába.
Emő nekiállt először elgereblyézni a behamuzott földet, majd elvetni a zöldborsót és minden ötödik sorban a dughagymát.

Hozzáláttam a zöldségek aprításához, ami a mai kínai kajához kell majd. Volt abban sárgarépa, káposzta, kapi paprika és hegyes csípős paprika, vöröshagyma, újhagyma és fokhagyma.
Áron bejelentette, hogy elfáradt és szeretne kimenni horgászni.

Kint a kúp alatt is csináltam egy nagy tüzet, mert a Wok-ban készítendő kínaihoz szinte füstölnie kell a forró olajnak és nem szerettem volna, ha a lakás belül lesz olajfüstös.

Amikor már nagyon jó volt a tűz elkezdtem a kínai sütését. A csirkemellről leöntöttem a tejet, de amikor bekerült a WOK-ba a forró olajra, még sokáig nagyon sok levet eresztett. Möci türelemre intett, hogy ez hamarosan elfog főni róla és akkor tehetem bele az összekevert zöldségeket. Így is lett. Egyre szebb lett a forró olajban az állaga. Néha meglocsoltam egy kis chili szósszal és nagyon fnom szója szósszal.

Még nem jött el a nyár, de mi már a kúp alatt ebédeltünk. A kínai mindenkinek nagyon ízlett.

Délután már kiteregettem a bélyegek nagy részét és be is raktam a préselőbe. Leszereltem az okafogyottá vált csomagtartót, kihordtam a bicikliket, hogy fel tudjam szerelni a Feri által megjavíttatott szivattyút  mert az idén már nem valószínű, hogy lesz fagyásveszély.
Este, lefekvés előtt megint szaunáztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése