2013. március 14., csütörtök

lehűlt az idő, nagy 100 Hz-es TV

Ma úgy kell mennie Áronnak az iskolába, hogy egy külön szatyorban vigye az ünneplő felszerelését, amit tegnap este rendre ki is készítettünk. Emő még egy kokárdát is lehozott, arra az  esetre, ha Áronnak nem tetszene, amit én tűztem a fehér ingére. Áron megtartotta az eredetit, de egy kicsit átalakította.
Reggel nem voltam elég határozott és szigorú, így Áron a mínusz ellenére egy szál pendelyben és csak nyolc előtt tíz perccel indult a suliba. Az erkélyről még utánaszóltam, hogy jöjjön vissza legalább egy sapkáért, mert szemerkél az eső, de ő már csak ment.
Délelőtt megbeszéltem Lacival, hogy fél kettő fele fel tudnék ugrani a nagy Sony TV-ért. Benne is volt, de előre kikötötte, hogy ő nem tud segíteni a lecipelésben mert akkor éppen vannak nála egy megbeszélésen és a TV 80 kg körül van, neki pedig ne roppanjon meg a dereka. Na erre felhívtam Tamást, hogy tud-e segíteni 1/2 2-kor TV-t cipelni. Azt mondta igen.

Először felhoztam a nyugger kaját. Megettem a levest és felkaptam Áron síkabátját és keztyűjét, hogy beviszem a suliba, mert hideg van és szakad a hó.
A napközis tanítónéni csak közvetítette Zoli bácsi üzenetét, miszerint a fiúnak kellene egy új tornacipő, mert a réginek levált a talpa. Ezt a tornacipőt már kétszer kidobtam a szemétbe, de Áron mindig kikukázza.
Áront is beültettem az autóba és idultunk Lacikához időre. Megkértem Áront, hogy amíg én bemegyek, rámoljon mindent ki a csomagtartóból.

Ott is voltunk Tamással mind a ketten, de a TV így cipelhetetlen volt. Laci azt mondta, hogy a garázsban találunk gurtnit, de nem találtunk. Erre az autóból kivettem két mini spanifert és abból próbáltunk egy gurtnit csinálni. Majd megszakadtunk, amíg a külső kapuig nagy nehezen elcipeltük a terhet, de ott feladtuk. Tamás azt javasolta, hogy hívjunk telefonon egy tehertaxis költöztető céget, mert ez innen nem fog tovább menni. Ezzel szemben én a szemben lévő irodaházba csöngettem be a kaputelefonon. Kérdésemre, hogy le tud-e jönni két erős fiatalember, hogy egy kb. 100 kg-os TV-t betegyünk a Scenic csomagtartójába, az volt a válasz, hogy igen, de ő csak egyedül van. Végül lejött és hárman be is emeltük a TV-t a scenicbe.
A mai brushup-ot már lekéstem, ezért szép komótosan gurultunk hazafelé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése