2013. március 8., péntek

Petőfi Sándor: Az alföld

Reggel többször is próbáltam bekapcsolni a dömsödi fűtést, de nem sikerült. Nem estem nagyon pánikba, hiszen nincs farkasordító hideg, de a kudarcélmény tűrőképességi küszöböm alacsony.
Reggeli után bekapcsoltam  a számítógépet. Az állomány amit a dropboxba küldtem, még nem ért teljesen oda. Gondoltam egyszerűbb, ha a Skype-on keresztül küldöm el. Később megkértem Bélát, hogy próbálja meg ő bekapcsolni a fűtést. Neki elsőre sikerült. Fő az, hogy most már be van kapcsolva.
Délelőtt megszüntettem a Magnet Bank számlát és a kivett Eurót befizettem a CITI Banknál lévő Euró számlámra, hogy a nyáron el tudjunk mennyi nyaralni Prelukba. Hazafele vettem Möcinek egy szál gyönyörű tulipánt, aminek még egy ki nem nyílt bimbója is volt.

Dél körül felhoztam a nyugger kajákat és a gyümölcslevest meg is ettem belőle, úgy ahogy volt, hidegen.
Áron és Möci három óra után érkeztek haza. Addigra én már mindent bepakoltam az autóba és így négy körül már el is tudtunk indulni.
 Áron az út első felében beszámolt a suliban töltött napjáról, a második felében pedig aludt.
Csak annyira álltunk meg a TESCO-ban, amíg megvettük a legszükségesebbeket a hétvégére. Öt csirkecomb, egy tálca csirkemell, néhány doboz tartós tej, egy még forró vekni kenyér, Unicum, sör, Cappy stb. Utána még megtankoltunk Szigethalmon és már csak a Bureknél álltunk meg . Möci bent maradt az autóban, de neki is vittük a kedvencét.

Jól be volt fűtve a bázison. Köszöntöttük is a házat egy-egy kupica Unicummal  Möci bekapcsolta a szaunát, én pedig apróra feldaraboltam a csirkemellet és beáztattam egy mélytányér tejbe, sok fokhagyma zúzalékkal.
Áron elkezdte tanulni a verset. Csütörtökre meg kell tanulnia Petőfi: Az alföld c. verséből mind a 12 versszakot. Levagdostam egy nagy adag bélyeget és még este be is áztattam.
Egyedül én vacsoráztam, Möci fogyózik. Este szaunáztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése