2014. január 18., szombat

12 V-os elem

Csak nyolc óra után ébredtem. Áron már a számítógép mellett ült. Hívtam, hogy jöjjön velem a piacra, de ő, mint mondta, inkább a leckéjét írja és otthon maradt.

A piacon mindenki kérdezgette, hogy-hogy egyedül jöttem. Mondtam is, hogy Möci rajzol, Áron meg lustálkodik. Vettem tojást, angol szalonnát, hordós káposztát, leveszöldséget és kávét.

A piac mellett bevittem a Manna oltási könyvét az állatorvoshoz, hogy bélyegezze be a második veszettség elleni oltását is.

Visszatérés előtt még elmentem a vasudvarba  az 80 cm hosszú 1"-os flexi csőért, de csak 60 cm-est kaptam. Megbeszéltük, ha nem jó, akkor két hét múlva becserélik. Vettem még 12 V-os elemet a huzika riasztójába.

Otthon nekikezdtünk a reggeli készítésnek. Igaz, hogy későn, de nagyon bereggeliztünk.

A riasztóba vett elem annyira  nem volt 12 V-os, hogy a műszer csak 1 V-ot mutatott. Nagyon pipa voltam és azonnal visszavittem. Mondtam, hogy nem azért jöttem, hogy a 250.- forintot visszakérjem, hanem azért, hogy a szállítójuknál reklamálják meg a terméket.

Visszafele beugrottam Gulyás Laciékhoz, hogy elmondjam, hogy jártam az elemmel. Laci először csak azért hívott be, hogy ne az udvaron beszélgessünk, de amikor már bent voltam, akkor leültettek ebédelni is. Csak a levesből ettem, mert mint mondtam, nem régen reggeliztünk.

Itthon feltettem a levest. Néhány csirkeszárny és sok zöldség került bele. Amíg lassan zubogva főtt, addig leáztattam a tegnap levagdosott bélyegeket.

Miután már dél is elmúlt, számon kértem Árontól, hogy miért nem írja a leckéjét. Először azt mondta, hogy azt ő már reggel megírta, amíg én a piacon voltam- Akkor lettem nagyon pipa, amikor a kérésemre, hogy akkor most megnézném a leckét közölte, hogy nem volt semmi lecke. Legszívesebben egész nap skype-olna Leóval.

"Áron! Erre a semmi leckére mondtad tegnap, hogy majd ma megírod? Erre a semmi leckére mondtad azt, hogy amíg én a piacon leszek megírod? Erre a semmi leckére mondtad azt, hogy már reggel megírtad?"

Felhívtam az ikreket és kértem írják meg nekem e-mailben, hogy mi volt a lecke feladva szerdán, csütörtökön, pénteken, mert ugyanis Áron leckefüzetében mind a három nap üres. Végül Krisztával tudtam beszélni,aki megígérte, hogy egy óra műlva lesznek gépközelben és megírják. Egyúttal közölte, hogy két kislány, illetve a szülei fognak jelentkezni nálam német korrepetálásra, sőt, ha elvállalom, akkor ő i szeretne nálam tanulni. Mondtam, hogy én annyira nem tudok, hogy tanítást is vállaljak, a korrepetálás az más.

A fejlemények hatására Áron végre leült leckét írni. A matekot át is néztük, de először nem mindenben értettünk egyet.

Manna felhőtlenül jól érzi magát Dömsödön és ezt mi is élvezzük. Ki-be járkál és ezt a szándékát mindig tudtunkra tudja adni. Kimegy, majd bejön enni egy kicsit és újra kimegy. Érdekes, hogy amikor bejön enni, akkor mindig hátra-hátra pislant, hogy vajjon a haverok nem akarnak-e  enni az ő kajájából. Nagyon szeret a bélyegező szobában az inverteres klíma alatt pihenni. Néha nagyon mereven nézi, hogy annak a légbefúvója hogyan váltogatja a befúvás irányát.

Később együtt vizsgáltuk meg a huzikában a bojler teljesítményét, mert egyedül nem tudtam volna világítani is és leolvasni az adattábláját.

A kefir termés nem lett olyan finom, mint otthon szokott lenni. A savója különvált és az íze kesernyésebb lett. Lehet, hogy a TESCO-s tej nem jó erre.

Három vállalkozótól is kértem be árajánlatot az elektromos kazán telepítésére.

Este még lepréseltem a leáztatott bélyegeket. A szortírozás holnapra marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése