2014. január 15., szerda

A tanár úr nem tudja megoldani a példát

A tegnapi késői lefekvés miatt nagyon nehezen ébredtem. Félálomban még tudtam pénzt adni Áronnak, hogy vegyen magának valamit ebédre, de felkelni csak majdnem kilenckor tudtam.

Gyorsan összekaptam magam, mert 10-re volt egy időpontom K. Viktornál a CITI bankban. Egy falatot és egy kávét még bekaptam, azután uzsgyi. Pontosan érkeztem és egy fél óra alatt végeztünk is az ügyemmel.

Hazafele vettem egy friss köménymagos cipót.

Itthon megválaszoltam a beérkezett leveleimet és invitáltam Möcit, hogy menjünk le a kis kínaiba enni valamit ebédre, de rá várni kellet, mert hajmosásnak adta a fejét.

Bár még nem kezdett a fejmosáshoz, de lehozott valami nagyon finom frankfurti leveshez hasonló zöldséglevest.

Ebéd után bélyegvagdosásnak adtam a fejem, majd elkészítettem a kaukázusi kefir új adagját.

Délután ötre jött Fruzsina. Egy darabig sikeresen folyt a fizika óra, majd az egyik példánál sehogyan sem akart kijönni a könyvben megadott eredmény. Mondtam, hogy egyelőre feladom, de majd még én is próbálkozom és ő is figyeljen oda az órán, hogy kinek sikerült kihozni a könyvben megadott eredményt.

Közben (elég későn) hazaért Áron, de óra alatt nem tudtam foglalkozni vele. Kihasználta az alkalmat és ő inkább skype-olt Leóval.

Amikor Fruzsina elment, rögtön felhívtam E. Laci barátomat, aki a fizika tudományok professzora és a Csodák palotájának alapító igazgatója. Felolvastam neki szó szerint a könyvben szereplő példát és a benne megadott végeredményt, de azt mondta, hogy az egy hülyeség, ezt valószíbnűleg elírták a tankönyvben. Ettől egy kicsit megnyugodtam.

Áronnal leültünk vacsorázni. Nagyon ízlett neki a zsírban sült oldalas a friss köménymagos kenyérrel, amihez még ivott egy csupor saját készítésű kaukázusi kefirt.

A lefekvéssel voltak problémák, mert a 8-1/2 9 nem ment és még tíz órakor sem volt egyszerű Áronnal megbeszélni, hogy fejezze be az olvasást és oltsa el a villanyt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése