2014. január 11., szombat

Manna oltása

Nyolcig lustálkodtunk és csak utána gurultunk ki a piacra. Csak sütni való szalonnát, egy szál csípős kolbászt és harminc tojást vettünk. Nos ebből egy dobozzal Emőkének viszünk haza, mert kérte, hogy tojást és tuti bió zöldséget vigyünk neki.

Möcinek eszébe jutott, hogy nézzük meg, az állatorvos meddig rendel. Meg is néztük, azt mondta, ha sietünk, akkor  még megvárja, hogy hozzuk Mannát a második veszettség elleni oltásra. Gyorsan fordultunk egyet és szerencsénkre Manna is előjött. Az oltásra csak Möci ment be a Mannával, én az előszobában vártam őket.

Hazafele beugrottunk a félretett kárpát kenyérért.

Otthon szabadlábra helyeztük és csak utána reggeliztünk. Már a reggeli alatt bekapcsoltuk a marha húsleves alatt a platnit.

Ilyenkor téli fűtésidényben majdnem minden nap hallok olyan esetet, hogy valahol szénmonoxid mérgezés történt. Ezért azután - jobb mindent megelőzni az alsó szinten is felszereltem egy szénmonoxid érzékelő és riasztó készüléket. Áronnak elmagyaráztam, ha az villog és vijjog, akkor azonnal ki kell nyitni ajtót, ablakot és kimenni a friss levegőre.

Levágtam egy adag bélyeget áztatásra.

Möci hozzálátott a túrós palacsinta sütésének.

Ebédre a marha húslevest ettük, hozzá pedig a velős csontot  fokhagymás pirítós kenyéren. Utána finom mazsolás túrós palacsinta.

Délután a pihenő idő alatt Áron is hozzákezdett a könyvolvasással egybekötött szótárazásnak.

Mannát kiengedtük vadászni. Áron készített egy adag pattogatott kukoricát és azzal ültünk le a nézhetetlen TV elé. Hamar ki is kapcsoltuk és mentünk aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése