2014. január 27., hétfő

IKEA könyvespolc

Sima reggel, bár Áron még visszaszaladt a buszmegállóból, mert a tízóraiját itt felejtette.

Möci már korán felment és átutalta Norcinak a bringaváz árát.

Elkészítettem az utolsó adag kefirt a 10 napos szünet előtt. Reggelre egy kis sült hurkát ettem csípős paprikával és a tejeskávét már a számítógép előtt ülve fogyasztottam.

Johnny érdeklődött, hogy február 10-én meg fogja-e kapni a bringaváz árának hátralévő részét. Megírtam neki, hogy ebben nyugodt lehet és kértem, hogy a váz két kényes részét jól csomagolja be, nehogy a szállítás alatt megsérüljön.

A délelőttöm azzal telt, hogy Norcikám Budapest Bank-os számláját rendeztem, ugyanis az egyik jelszóváltásnál elkevert valamit és többé nem tudott belépni az Internet Banking-ba. Lementem a Budapest Bankba, onnan feljöve, telebankingon keresztül próbáltam intézni, de hiányzott egy e-PIN kód, amit végül Norci adott meg Viber chat-en. A lényeg, hogy végre sikerült.

Próbáltam készülni a délutáni német órára, de ez azért nem jött össze, mert azok a német könyvek, amik nekem megvoltak, egyik sem tetszett.

Ebédre megint a finom gomba pörköltöt ettem nokedlivel és cékla salátával. Möci lejött és még kínált csirkelevessel, de annak már nem volt akkora sikere.

Délután elindultam a két lánnyal (Emővel és Emőkével) az IKEÁ-ba, hogy vegyünk egy fenyő könyvespolcot a hálószobába, mert már nem férnek sehova a könyvek. Találtunk is egy szemre megfelelőt olcsón. 5500.- forint volt darabja. Rögtön kettőt vettünk belőle és, hogy ezt meg is ünnepeljük, beültünk az IKEA éttermébe egy-egy sütire és kávéra. Vettünk még egy E 27-es LED izzót és egy 10 darabos AA ceruzaelemet.

Mire hazajöttünk Áron már megérkezett a suliból. Möci és Emőke kerestek nekem egy Themen 1-et, ami már tetszett is volna, de Kriszta telefonált, hogy nem tud 1/2 7-re, csak 7-re jönni.

Nekikezdtem az egyik könyvespolc összeszerelésének. Közben rájöttem, hogy ez annyira nem igazi fából készült, hogy még a pozdorja lapok sincsenek igazi fával borítva, hanem csak fotótapétával vannak leragasztva. Olcsó húsnak híg a leve. Megpróbáltam úgy felfogni, hogy a kinézése messziről szép és a célnak végül is megfelel.

Már majdnem 7 óra lett. Végül hárman ültünk az asztalhoz német óra címén Kriszta, Emő, meg én. Meg is tartottam az első bemutatkozó órát. Közben megjött Emőke és azt mondta, ha a hétfői időpontot át tudjuk tenni keddre, akkor ő is szívesen csatlakozna.

Utána folytattam a polc összeszerelését és amíg én szereltem, addig félfüllel hallottam, hogy Möci és Áron mély beszélgetésbe kezdtek. Áron teljesen kiteregetett minden, főleg iskolai problémáját.

Egy levelet kaptam Johnny-tól, miszerint ugye jól értelmezzük mi az eladásra kínált kerékpár vázat, hogy abban csak egy hátsó rugós tag van. Én azonnal pánikba estem. Lehet, hogy nem is azt előlegeztük le, amit a csóka meghirdetett. Azonnal felrohantam. Csabi még nem volt otthon, de a levelezésünket olvasva megnyugtatott, hogy minden a legnagyobb rendben és ezt meg is írtam Johnny-nak. Csak annyit kértem, hogy jól csomagolja be a vázat, nehogy útközben megsérüljön.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése