2014. január 23., csütörtök

Bálna

Áron a reggeli 3/4 7-es ébresztőt áttette 7:00-re. Bizonyára gondolta, hogy ezzel valamelyest emeli az adrenalin szintemet. Odaadtam neki 500.- forintot szendvicsre, vagy pizzára.

Möci azzal kezdte a napot, hogy leült a notebook elé. Egy idő után persze azt mondta, hogy az angolt tanulja és maga mellé csalt, hogy angolozzunk.

Lementem vásárolni a CBA-ba, majd megreggeliztünk. Elvégeztem a kefir váltást.

Mire mindent összerámoltam a konyhában, már telefonált az MLP-s, hogy meghozta az elektromos kazánt. Gyorsan leszaladtam és betettük az autó csomagtartójába.

Norcinak írtam Viberen, hogy utaljon át Zsoltnak 140 fontot, mert ő fogja átvenni és elhozni a Csabi kerékpár vázát.

Ha már így beindultak a dolgok, felhívtam Orosz Laci bácsit ( ő szerelte húsz évvel ezelőtt a dömsödi ház központi fűtés rendszerét ), hogy elvállalná-e az új kazán bekötését a régivel párhuzamosan. Szombat délután jön megnézni a helyszínt.

Möcivel elindultunk, hogy megnézzük a Bálnát. Először a Ferenciek terét vettük górcső alá. Szerintünk elég jól haladnak a munkák, ahhoz, hogy két hónap múlva átadják az egész csomópontot a nagyközönségnek.

Utána a 2-es villamossal elgurultunk a Zsil utcáig. A Bálna belülről 3/4 részt üres. Nagy kihasználatlan terek. Kicsit a minőséggel és a készültséggel is baj van. A földszinti férfi wc-ben, amiről látszik, hogy sokba került, nincs fogas, így a télikabátomat a földre kellett tenni, amikor igénybe vettem a lehetőséget  és nincs WC papír. Szerencsémre nálam volt egy kis csomag papír zsebkendő. Ha elgondolom, hogy a külföldi turista eljön Európa közepén egy főváros közepébe és ilyesmivel szembesül, nem fog sok jót mesélni otthon rólunk. Azt sem tudom, hogy mit fog kezdeni a több helyen elhelyezett szelektív szeméttartókkal, amire az van írva, hogy:"Műanyag". Előveszi az ultiszótárt vagy megszólít egy magyart. Nem lett volna egyszerűbb a bedobó nyílás fölé azt is írni, hogy: "Plastik"?  Hátha azt könnyebben megérti, mint azt, hogy "Műanyag".  Sok apró sebből vérzett az egész létesítmény. Olyannyira, hogy a látogatás végén megkerestük a Bálna Igazgatóját és megpróbáltam neki udvariasan és kedvesen, jobbító szándékkal elmondani a véleményem.

Utána beültünk az egyszer már nagyon bevált vietnami étterembe az Október 23-i úton és rendeltünk egy-egy "irodai menü"-t, ami nem csak finom volt, de olyan sok, hogy nem tudtuk megenni és be kellett csomagoltatni. A kiszolgálás udvarias, gyors és a végén nem fogadtak el borravalót és a csomagoló edényekért sem kértek pénzt. Nem is értettük, hogy mitől olyan olcsó az amit ettünk.

Mire itthon ittunk rá egy sört, meg egy kávét, addigra Áron megérkezett a suliból és bár a leckéje még nem volt készen, mégis leült a számítógépe elé játszani. Amikor emiatt rászóltam, közölte, hogy a német leckéjéhez vett elő egy online szótárt.

Egy akciós AEGON ajánlat miatt megpróbáltam a korábbi UNION lakásbiztosítást leváltani (a kettő éves díj különbözete nem sok, csak 58.808 - 18.288 = majdnem 40.000.- forint), de ez első nekirugaszkodásra nem sikerült, mert meg kell várni a biztosítás éves fordulóját és akkor sem e-mailben, hanem ajánlott levévben.... Még jó, hogy nem kérnek külön indoklást, hogy elfogadják a felmondást.

Möcivel megbeszéltük, hogy a rezsink ügyében mindenre nagyon oda kell figyelni.

Emőke is átjött és Áronnal kettesben megették a dogi beg-ként hazahozott vietnami maradékot. Mind a ketten próbálkoztak pálcikával enne, de ez csak Áronnak sikerült.

Végül Áronnak csak nagyon későn sikerült lefeküdnie.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése